Що головне в новорічних святах? Не подарунки і не ялинка. І навіть не шампанське. Головне – це настрій дива і чарів. Найкраще воно «ловиться» в приготуваннях, які самі по собі вже частина свята і новорічної магії.
Ми зібрали для вас прості і милі ідеї, які допоможуть і настрій створити, і перетворити зустріч Нового року в справжнє свято для сім’ї та гостей.
Серветки-ялинки
Для створення новорічного настрою під час святкової вечері можна скласти серветки у вигляді ялинок. Підійде будь-яка текстильна або велика паперова серветка, краще яскравих кольорів.
Ніжна зелень і гірлянди з лампочок
Ніжний і романтичний настрій створять хвойні рослини в маленьких горщиках або гілочки гіпсофіли (все можна недорого купити в квітковому магазині) і гірлянда з великих лампочок.
Сервірування у вигляді сніговиків
За допомогою тарілок, столових приборів, шматочка морквини, оливок і кольорових серветок можна “зліпти” перед кожним гостем милого сніговика.
Ялинкові гілочки
Ялинові, ялицеві або ялівцеві гілки, укладені в центрі столу і прикрашені свічками, – це стильно і ароматно. Також можна перевити ялинові гілки гірляндою.
Яблучні свічки
Червоні яблучка і свічки – цікава і незвичайна прикраса для новорічного столу. Потрібно ножем або іншим підручним інструментом вичистити отвір по діаметру свічки там, де плодоніжка. І … власне, все.
Паперові сніжинки і свічки в снігу
Ще одна відмінна ідея – розкласти по столу паперові сніжинки, доповнивши їх свічками і шишками. Зверніть увагу: свічки і шишки стоять в баночках з крупною сіллю, як ніби в снігу. До речі, можна піти ще далі і зробити скатертину з сніжинок, скріпивши їх між собою маленькими шматочками скотчу. Не дуже практично, але на один вечір, для створення сніжно-чарівного настрою, саме те.
Іменні келихи з новорічними кульками
Якщо до вас на вечерю прийдуть гості, то здорово буде зробити для них святкові іменні келихи – ніби дрібниця, а приємно. Для цього потрібно вирізати з картону різнокольорові ялинкові кулі з прорізом і написати на кожному ім’я гостя.
Список новорічних розваг
На фото – ідея для дитячого свята, але цілком можна перенести її на дорослу вечірку, намалювавши перед кожним з гостей список: написати на папірці бажання і з’їсти її під бій курантів, станцювати на столі або розповісти Дідові Морозу анекдот з табуретки.
Келихи і кульки
Чому б не зібрати разом символи Нового року – свічки, кульки і келихи, звичайно ж, – і не зробити яскраві та іскристі підсвічники? До того ж роботи тут приблизно на 2 хвилини. А як буде затишно сидіти в цьому колі теплого мерехтіння, якщо приглушити в кімнаті верхнє світло.
Свічки і підсвічники всіх форм і розмірів
Ялинки
Різнобарвні ялинки – весела і ошатна ідея для прикраси столу. Такий гайок можна зробити з конусів пакувального паперу або зібрати з трюфельних цукерочок і зубочисток, прикріпивши скотчем трикутники картону або кольорового паперу з малюнком (можна просто зелені).
Печиво
Можна також покласти на тарілку кожному гостю іменне печево у вигляді сердечка, ялинки і ялинкової кулі з першою літерою його імені.
Милі деталі
Іноді достатньо маленької деталі, щоб створити настрій. Наприклад, паперової сніжинки на краю келиха або крижаниої фортеці, складеної з шматочків цукру.
Прикраси з апельсинів
Апельсини і гвоздика наповнять ваш будинок свіжим і пряним ароматом, а ще це поєднання помаранчевого і коричневого виглядає дуже красиво. Можна просто прикрасити апельсини зірочками гвоздики, які легко встромляються в шкірку. А можна змайструвати підсвічники, як на нижній фотографії. Робити їх нескладно – для початку потрібно надрізати шкірку апельсина і обережно зняти обидві половинки ложкою.
Новорічні закуски
Легкий салат з руколи, чері, болгарського перцю, креветок і медово-гірчичною заправки у вигляді новорічної ялинки. Такий порційний салат можна поставити перед кожним гостем.
Або можна красиво подати сирну тарілку (або м’ясну нарізку), проклавши її хвойними гілочками або ялівцем і вирізавши зірочку з сиру.
Дуже непогана ідея подачі сирного салату з мигдалем. Він, звичайно, не стане основною стравою, але урізноманітнює закуски. А зовнішній вигляд зробить його родзинкою столу.
Джерело: adme.ru