Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

9 незвичних музеїв України, про які багато хто не знає

9 незвичних музеїв України, про які багато хто не знає
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Гадаєте, відвідувати музеї – це старомодне заняття і будь-яка думка про це навіює на вас дрімоту? Ми доведемо, що сучасні музеї можуть бути цікавими та пізнавальними!

Музей пива

content_full

Він розташований на території Львівського пивзаводу, який має дуже давню історію. Раніше тут був чудесний маленький музей, навіть з дегустацією наприкінці! Однак зараз невеличку виставку перетворили у грандіозний музейно-культурний комплекс пивної історії і назвали його Львіварня.

Тут зібрані дуже цікаві експонати: пивні гальби, пляшки, етикетки… Але це далеко не все. У музеї дуже багато інтерактивних експонатів! Ви власноруч зможете “зварити” пиво, вивчити молекули його складових, і навіть спалити дерев’яний Львів та відбудувати його заново. Цікаво буде як дорослим, так і дітям.

Офіційне відкриття планується до Дня міста (початок травня). Однак комплекс вже відкрив свої двері для відвідувачів. Окрім музею тут на постійній основі відбуваються виставки відомих митців.

Локація: Львів, вул. Клепарівська, 18
Вартість: 60 грн.

Музей сексу

content_full (1)

Україна – країна прогресивна! Адже це єдиний подібний музей на всю Східну Європу. Екскурсії розроблені для різних вікових груп. Для статевого виховання молодих людей є навіть окремий зал.

Музей цей присвячений не лише сексу, але й сексуальним культурам світу. Тому приміщення поділене на тематичні зали саме за принципом відмінностей у різних географічних точках. Вас чекають цікаві факти про статеве життя від звичної для нас Європи до таємничої Японії. В окремому залі все про розмноження тварин.

Локація: Харків, вул. Маяковського, 5
Вартість: дорослі – 40 гривень, пільговий – 25

Експериментаріум

content_full (2)

Чули про легендарний музей Коперніка у Варшаві? Так от, щось схоже маємо у столиці України – музей, присвячений популярній науці й техніці.

Чим він такий особливий? Тут ви зможете відчути себе справжнім дослідником. Всі експонати можна і треба рухати. Блискавки, магніти, лазери – всім цим ви зможете керувати в Експериментаріумі. Це явно найкраще місце для вивчення фізики. І будьте певні, цікаво тут буде не лише дітям!

Локація: Київ, вул. Верхній Вал, 2А
Вартість: дорослим – 145 грн у вихідні дні, 120 грн в будні; дітям до 3 років – безкоштовно, з 3 до 16 років – 125 у вихідні дні і 105 в будні. Діють знижки.

Музей історії туалету

content_full (3)

Мабуть, це єдине місце, де ви матимете можливість наочно та детально переглянути історію та еволюцію туалету й інших традиційних атрибутів та аксесуарів. Тут зібрані понад три сотні експонатів з різних куточків світу та різних епох. Серед них є і найменший унітаз, і унікальний пісуар з гільйотиною. Також, окрім цікавих експонатів, ви там знайдете чимало інформації щодо розподілу туалетів на види і навіть вірші, присвячені цій делікатній темі.

Локація: Київ, вул. Рибальська, 22
Вартість: 50 грн, школярам, студентам, пенсіонерам – 25 грн. У вартість квитка входить екскурсія

Ботанічний сад імені акад. О.В. Фоміна

content_full (4)

Це однин із найстаріших ботанічних закладів України. Під скляним куполом розташований справжній пальмовий рай. Взимку і влітку в оранжереях ботанічного саду можна побачити сотні видів екзотичних рослин: кавове чи хлібне дерево, невеликий баобаб, чорний перець, маракуйю, папайю, фінікову пальму, інжир і багато іншого. Також в оранжереях представлена велика кількість кактусів, папоротей та орхідей. Таке видовище зачаровує і захоплює.

Локація: Київ, вул. С. Петлюри, 1,
Вартість: дорослий – 20 грн; дитячий- 10 грн.

Музей сновидінь

content_full (5)

Якщо ви зацікавлені тлумаченням снів або вам просто подобається ця тема, тоді цей музей для вас! На вас чекає: виставковий зал, коворкінг, консультація з фахівцем, а також можливість відобразити свій сон на папері й залишити його в Скрині сновидінь.

Локація: Київ, вул. Чигоріна, 55
Вартість: 50 грн.

Музей звуку

content_full (6)

Коли все прокидається від зими, нас особливо тішать звуки: дзюрчання води, спів пташок… Тож Одеський музей звуку, на нашу думку, дуже актуальний зараз. Тут можна почути звуки минулого.

У музеї зібрана величезна колекція музичних пристроїв. Музична скринька, грамофон і патефон, касетні й бобінні магнітофони з магнітною стрічкою, радянські радіоли і сучасні плеєри – все це тут у робочому стані! Лише проходіть і слухайте. Ну і як приємний бонус – абсолютно безкоштовно.

Локація: Одеса, вул. Дворянська, 25
Вартість: Безкоштовно

Музей сміття

content_full (7)

Музей сміття є і в Києві, але ми хочемо розповісти саме про вінницький. Тут він розташований на території підприємства з переробки та сортування відходів.

Люди викидають дивовижні речі! Тож активісти створення музею працювали 10 років над збором матеріалу для виставки. Тут постійно з’являються нові експонати.

Серед статуеток, медалей, ножів, нагородних знаків, монет, картин і прасок – є й справді цінні антикварні речі. Виставка безкоштовна і справді варта уваги.

Локація: Вінниця, вул. Ватутіна, 19
Вартість: Безкоштовно

Музей родинних професій

museum9
Ініціатором створення музею та власником багатьох експонатів є заслужений журналіст України Роман Фабрика.

У приміщенні, спеціально спорудженому для музею, виставлено численні атрибути багатьох професій, а також предмети побуту. Більшість експонатів відреставровані засновником музею. Девіз музею від «Від плуга до комп’ютера».

Музейна експозиція розповідає про 150 родинних професій за останні двісті років. Тут можна побачити типове знаряддя праці пасічників, архітекторів, ковалів, лікарів, будівельників, геологів, шахтарів, музикантів, агрономів, зоотехніків, вчителів, садівників тощо.

У «Музеї родинних професій» представлено добротно відреставровані плуг і борону, старовинну прялку і керамічний посуд, художнє ткацтво та ковальські інструменти.

Локація: Івано-Франківськ, вул. Київська, 6а
Вартість: Благодійний внесок на власний розсуд

Джерело: www.uamodna.com

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: