Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Усім кінолюбителям! 7 нових фільмів, на які варто сходити у березні

Усім кінолюбителям! 7 нових фільмів, на які варто сходити у березні
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Чотири фільми-номінанти на «Оскар» (серед яких і переможець), продовження улюбленої історії про Росомаху, ще один красивий та ніжний французький фільм з Одрі Тоту та захоплююча драма з Майклом Фассбендером чекають кінолюбителів цього місяця на широких екранах.

Лев/Lion (2016)

США, Австралія, Британія, реж. Гарт Девіс (вже в прокаті)

Фільм, на який треба брати не поп-корн, а серветки. Зворушлива, сльозогінна драма про те, як важко й, разом з тим, не менш важливо відшукати свій шлях додому, про те, якими болісними можуть бути спогади, яким би безхмарним не було сьогодні.

Фільм розповідає правдиву історію Сару, який в п’ятирічному віці сів не на той поїзд і поїхав на інший кінець Індії за тисячі кілометрів від свого дому і сім’ї. 25 років потому, вихований прийомною сім’єю з Австралії, Сару вирішує знайти свою сім’ю і рідний дім, озброївшись неясними спогадами з дитинства та Google Earth.

«Лев» був номінований одразу на 6 кінопремій «Оскар», однак не отримав жодної. Справедливо це, чи ні, зможете зрозуміти після перегляду.

Лоґан: Росомаха/Logan (2017)

CША, реж. Джеймс Менголд (вже в прокаті)

Стрічка лише тиждень на екранах, а вже встигла здійнати галас і отримати купу відгуків. Когось він розчарував, у когось викликав шалений захват. Але не варто робити висновки, слухаючи інших, варто особисто сходити і подивитися продовження легендарної історії про Росомаху, якого традиційно грає чудовий Г’ю Джекман.

Через багато років літньому Лоґану належить вступити у бій проти свого старого ворога, який загрожує знищити його раз і назавжди. У цій жорстокій і кривавій сутичці Росомасі належить врятувати близьких йому людей і здобути перемогу над заклятим супротивником. Але роки не минули для Лоґана без сліду, і зараз він вже не той, що раніше, і все веде до того, що життя довжиною у століття зведеться до трагічного завершення.
Але не варто забувати, що звір, який знаходиться на схилі свого життя, буде битися ще лютіше …

Джекі/Jackie (2016)

Чілі, Франція, США, Гонконг, реж. Пабло Ларраін (вже в прокаті)

Це не перше, але й, скоріш за все, не остання стрічка, присвячена одній з найяскравіших перших леді США – Жаклін Кеннеді. Навіть після більш ніж 20-ти років після її смерті, Жаклін продовжує залишатися однією з найпопулярніших жінок в історії не тільки США, а й усього світу.

У цьому фільмі ми бачимо іншу Джекі: зворушливу і відверту, і, разом з тим, сильну і мужню. У фільмі відтворені події, які відбувалися у перші дні після вбивства 35-го президента США – Джона Кеннеді, які стали справжнім випробуванням для його дружини. Фільм варто переглянути хоча б для того, щоб побачити неперевершену гру Наталі Портмам (яку номінували за цю роль на “Оскар” як кразу актрису).

Тоні Ердманн/Toni Erdmann (2016)

Німеччина, Австрія, реж. Марен Аде

Один з найгучніших європейських фільмів минулого року, який один за одним збирав усі можливі кінонагороди, отримавши урешті звання кращого фільму за версією Європейської кіноакадемії.

Спершу може здатися, що “Тоні Ердман” – нудна, довга (майже 3 години) не дуже вдала пародія на комедію. Але це лише на перший погляд: У життя суворої і неприступної бізнесвумен втручається батько, з яким вони досить давно не підтримували стосунків, і раптом вирішує розфарбувати важкі та одноманітні будні своєї доньки.

Але це значно глибша історія. Вона розповідає нам про втрату взаєморозуміння і любові між рідними людьми і про різний світогляд та життєві орієнтири поколінь.

Провини наші/Trespass Against Us (2016) (з 16 березня)

Велика Британія, реж. Адам Сміт

Це не просто кримінальна драма з перестрілками та гонитвами, на яких якцентують увагу у трейлері. Це важка психологічна робота, яка піднімає проблему знайомого багатьом конфлікту особистих упереджень та родинних цінностей. Фільм вчить любити, а також пробачати своїх рідних, навіть якщо вони є не такими, якими ми хочемо їх бачити.

І в назві, і в сюжеті «Провини наші» можна помітити апеляції до відомих біблійських мотивів та істин. Однак у головних героїв, а саме батька (Брендона Глісона) та сина (Майкла Фассбендера) різні життєві позиції, різна філософія і вірять вони в різне. Проте задля майбутнього родини, вони погодяться пробачити одне одному усі провини, хоч це й буде не просто.

Комівояжер/Forushade (2016) (з 23 березня)

Франція, Іран, реж. Асгар Фархаді

Одразу 2 нагороди Каннського кінофестивалю та «Оскар» за кращий фільм на іноземній мові – все це драма від головного іранського режисера Агсара Фархаді – «Комівояжер».

Драматична історія про непрості відносини подружжя Емада та Рани, які мають безліч захоплюючих планів на майбутнє. Разом вони займаються постановкою спектаклю за мотивами п’єси Артура Міллєра «Комівояжер», та несподівано і їхнє життя стане не менш драматичним, ніж видовища на сцені.

Попри те, що історія відзнята на буремному сходи, вона стирає усі кордони, залишаючись актуальною для кожного, зокрема й для українців.

Вічність/Enternite (2016) (з 30 березня)

Франція, Чань Ань Хунг

Виключно жіноче кіно. Але дуже красиве й зворушливе. І все завдяки тріо вражаючих героїнь – Одрі Тоту, Мелані Лоран та Береніс Бежо, і їхньої неймовірної чуттєвості та жіночності.

У фільмі ми знайомимося з історією 3-х родин, 3-х жінок, які впродовж століття намагалися зберегти своє кохання та свої родини. Йшли роки, змінювалися обличчя, часи, йшли війни, життя зазнавало втрат, але кохання міцнішало. Кохання до чоловіків та дітей.

Цікавий фільм із суперечливими думками, який варто переглянути кожній жінці.

Джерело: terytoriya.com.ua

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: