Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Британські вчені визначили музичну композицію, яка зменшує стрес на 65%

Британські вчені визначили музичну композицію, яка зменшує стрес на 65%
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Хочете перевірити?

antystres

Всім нам відомо, як воно – переживати стрес і відчуття тривоги. Дослідники навіть придумали термін, який визначає причину тривоги більшості з нас. “Fomo”, fear of missing out – страх встрачених можливостей.

“Це дуже реалістичний страх, який впливає на наше самопочуття – попереджає англійський психолог Пітер Крюгер. – Соціальні мережі дозволяють нам порівнювати абсолютно все: відносини, добробут, рівень життя – при цьому не лише з друзями, а й зі знаменитостями. І таке порівняння може викликати депресію.”

Вчені з британського центру Mindlab вирішили вияснити, як музичні композиції здатні позитивно впливати на рівень тривоги і допомогти розслабитися. В процесі експерименту вони видали добровольцям складені пазли, вирішення яких провокуло стрес.

Організатори експерименту включали різні музичні композиціх, заміряючи активність мозку, серцебиття, артеріальний тиск і частоту дихання.

В результаті вчені зійшлися на думці, що композиція трьохрічної давності під назвою Weighless на цілих 65% знижує рівень тривоги і стресу.

Цікаво, що музиканти Marconi Union писали цю композицію разом з музичнами терапевтами, ретельно пібдираючи гармонію мелодії, ритм і басову лінію. Так, щоб їхнє поєднання знижувало пульс, тиск і рівень стресового гормона кортизолу. В отриманій вченими десятці кращих антистресових композицій, Weighless обійшла з великим відривом Енію, Адель і Coldplay.

Так що прямо зараз відкладіть гаджети і перевірте на собі ефект восьмихвилинної Weightless. Головне, не робіть цього за кермом: дівчата, які брали участь в експерименті, казали, що ця композиція володіє таким заспокійливим ефектом, що їх навіть стало хилити на сон.

Джерело: medium.com

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: