Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Українські ентузіасти створили будинок, для життя в якому не потрібні ні газ, ні вода

Українські ентузіасти створили будинок, для життя в якому не потрібні ні газ, ні вода
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

content_full

Інженери та архітектори одного українського стартапу показали прототип першого в світі будинку, який існує цілком автономно – без підключення води та електромереж. Називається проект “PassivDom”.

Будинок забезпечений всіма інженерними системами, необхідними для комфортного життя. Електрика виробляється завдяки закріпленим на даху сонячним панелям, а вся вода, яка є в будинку, фільтрується і використовується повторно.

Стіни у помешканні тонкі, зроблені з надсучасних будівельних матеріалів: скловолокна, поліуретану та графіту. Такі стіни навіть з часом не іржавіють і не гниють, не виділяють шкідливих речовин. Живучи у такому будинку, ви будете не лише економити на комунальних витратах, а й сприятимете збереженню двкілля.

Будинки PassivDom друкуються на 3D-принерах і складаються зі збірних панелей. Це дозволяє прилаштовувати до базувого модуля додаткові кімнати (як у конструкторі Lego).

Окрім цього, будівлю можна у будь-який момент розібрати і перевезти на інше місце. За лічені години.

Служить будинок мінімум 20 років. Виробник дає п’ятирічну гарантію на усі складові котеджу, включаючи меблі і техніку. Центральний модуль будинку (36 квадратних метрів) вартує від 29 900 до 59 600 доларів (будинок продається повністю укомплектованим і готовим до проживання: з необхідними меблями, технікою, і навіть келихами для вина).

Джерело: uamodna.com

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: