Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

7 наймальовничіших парків України, які варто відвідати цієї весни

7 наймальовничіших парків України, які варто відвідати цієї весни
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Теплі сонячні дні, наповнені ароматом квітів та свіжої зелені, так і надихають взяти рюкзак і поїхати кудись поближче до природи.

Для любителів приємних піших прогуляно з близькими людьми, пропонуємо вашій увазі 7 мальовничих парків України, які варто відвідати цієї весни.

Дендропарк Олександрія

Місто Біла Церква, Київська область

© alexandria.park
© alexandria.park

Найстаріший дендропарк Європи, заснований у 1788 році, налічує більше п’яти тисяч 200-літніх сосен і безліч унікальних і дуже рідкісний рослин. На території знаходяться водоспади, фонтани та інші химерні архітектурні споруди, які разом створюють дивовижний парковий ансамбль.

Дендропарк Софіївка

Місто Умань, Черкаська область

© evgenuis.savchenko
© evgenuis.savchenko

Одною з головних родзинок Черкаської області є Софіївський парк, розташований на берегах річки Кам’янка. Мальвоничий зелений куточок був створений з ініціативи польського магната Станіслава Потоцького у далекому 1796 році. Таким чином він хотів висловити своє кохання дружині Софії. Зараз парк – це чудове розмаїття незвичних рослин, гранітних скульптур і оригінальних ландшафтних рішень.

Тростянецький дендропарк

с. Тростянець, Чернігівська область

trostyanets_park1_01

Заснований у 1833 році. Проект розробляли відомі майстри ландшафтного дизайну брати Євстігнєєви. У парку найбільше приваблює його багата флора, яка представлена величезною кількістю хвойних і листяних рослин, а також садово-декоративні форми чагарників.

Ландшафтний парк Буки

Село Буки, Київська область

© travel-diary
© travel-diary

Один з найкрасивіших ландшафтних парків України. Заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим. Парк складається з двох частин: храмового комплексу з фонтаном і ландшафтної місцевості, прикрашеної безліччю оригінальних скульптур. Також, на території розташований невеликий звіринець з ведмедями, оленями та іншими тваринами.

Клесовський дендропарк

Смт Клесів, Рівненська область

© Forestry in Klesiv
© Forestry in Klesiv

Ландшафтний дизайнер Олексій Ворон створював цей дендропарк протягом 19 років. Для свого масштабного проекту він зібрав рідкісні рослини зі всієї України і ближнього зарубіжжя. Не обійшлося і без зелених скульптур, тому гості можуть помилуватися Олімпійської чашею, Свічкою Діви Марії, а також великим гербом України.

Краснокутський дендропарк

Смт Краснокутськ, Харківська область

©Yuriy Buriak
©Yuriy Buriak

Цей парк у 1793 році заклав біолог Іван Каразін, брат засновника Харківського університету. У пошуках унікальних рослин учений об’їздив Америку і Європу, тому завдяки йому на території не тільки парку, але й України з’явилися такі дерева, як червоний та канадський клен, дерен, обліпиха і платан. Крім прогулянок затемненими алеями, гості можуть відпочити на озерах і загадати бажання у багаторічнії гінкго білоби.

Парк Шенборна

Урочище Воєводино, Закарпатська область

© Alain Martinez/Voevodyno
© Alain Martinez/Voevodyno

Одне з найпопулярніших місць Закарпаття відновлено силами істориків, мистецтвознавців і скульпторів. У парку гості можуть відчути дух Австро-Угорської культури. У самому серці гостей парку чекають сім унікальних ліхтарів, що символізують дні тижня і 12 містків, що позначають знаки зодіаку. Крім того, можна побачити кельтський сад, календар друїдів і безліч інших визначних пам’яток.

Джерело: nv.ua

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: