Фраза “ми –це те, що ми їмо” лунає з усіх усюд. Адже їжа здатна впливати і на зовнішній вигляд і навіть на пам’ять.
На жаль, є багато продуктів, особливо з добавками, які погано впливають на мозок і його роботу.
Якщо хочете покращити стан пам’яті, виключіть зі свого раціону наступне:
Насичені жири
Харчування з високим вмістом насичених жирів може знизити здатність мозку боротися з бляшками, які шкодять клітинам мозку і пов’язані з хворобою Альцгеймера.
Вони також порушують здатність вашого мозку вчитися й формувати нові спогади всього через 10 хвилин після прийому їжі.
Серед таких продуктів:
- бекон
- пепероні
- свиняча ковбаса
- масло
- сир
Білі продукти
До них належать:
- білий рис
- хліб
- макарони
Вони підвищують глікемічний індекс тіла, що збільшує запалення в мозку.
Частково гідрогенізовані олії
Ті, що вважаються найгіршою харчовою групою в світі, частково гідрогенізовані продукти (куплені в магазині печиво, тістечка і смажені продукти) важко переробити організму і вони просто залишаються, як загрозливий токсин, який призводить до захворювань серця і хвороби Альцгеймера.
Підсолоджувачі
У середньому американець споживає 35,8 кг підсолоджувачів на рік, що викликає запалення, яке вражає нейрони. Дослідження показало, що цукор впливає на здатність мозку функціонувати належним чином, а також здатен викликати депресію.
Виключіть ці продукти зі свого раціону і замініть на більш корисні.
Продукти, які допоможуть поліпшити роботу вашого мозку:
- авокадо
- чорниця
- буряковий сік
- листова зелень
- брокколі
- горіхи
- соняшникове насіння
Дбайте про себе і будьте здорові!
Джерело: maximum.fm