Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

“Вітамінна бомба”: 10 причин з’їсти диню

“Вітамінна бомба”: 10 причин з’їсти диню
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Диня містить вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, які допомагають організму нормально функціонувати і захищають його від таких хвороб, як рак та інсульт.

диня

1. Диня багата на вітамін С

100 г дині будь-якого сорту забезпечують близько 20-30% добової норми споживання вітаміну С. Цей вітамін важливий для росту і підтримки в нормальному стані всіх тканин тіла, в тому числі допомагає загоєнню ран і відновленню кісток і зубів.

2. І вітаміном А

Вітамін А теж важливий для здоров’я зубів і кісток, а також шкіри і слизових оболонок. Він захищає сітківку, покращує гостроту зору. Його неcтача може привести до проблем в імунній системі.

У всіх сортах дині міститься вітамін А, але особливо багато його в канталупі: 100 г цієї дині забезпечують 112% добової потреби організму в ретинолі.
jardinot-org_1502188057-630x315

3. Дає енергію

Більшість сортів також містять вітаміни групи В, які беруть участь в переробці цукру і вуглеводів. Так що диня наповнює тіло енергією.

4. Диня допомагає схуднути

Як і більшість ягід і фруктів, диню можна використовувати для схуднення. Калорій в ній небагато (близько 35 ккал в 100 г), а жирів практично немає. Крім того, наявна у ній вода дає відчуття насичення, а природний солод позбавляє від бажання негайно з’їсти шоколадку.

5. Володіє протираковими властивостями

Високий вміст каротиноїдів допомагає попередити і зупинити розвиток раку.

6. Зберігає серце і судини здоровими

Антикоагулянт аденозин, присутній в дині, розріджує кров і тим самим знижує ризик розвитку інсульту і хвороб серця.

Також в дині міститься калій, важливий мінерал для серцево-судинної системи. Він допомагає контролювати тиск, запобігає гіпертонії.

7. Лікує хвороби нирок

Диня має прекрасні сечогінні властивості. Якщо регулярно їсти її вранці, нирки будуть здорові. Крім того, комбінація дині і лимона може бути ефективна при лікуванні подагри.

8. Нормалізує травлення

Диня допомагає очистити кишечник і впоратися з запорами. Разом з тим мінерали, що входять до її складу, усувають кислотність, яка часто провокує проблеми зі шлунком.

9. Диня підтримує здоров’я шкіри

Вітаміни, що містяться в дині, зберігають шкіру пружною, прискорюють її регенерацію Vitamin C: a wound healing perspective і борються зі старінням. Ці переваги можна отримати, включивши диню в раціон або застосовуючи її зовнішньо, наприклад прикладаючи тонкі скибочки до обличчя і шиї на 15-20 хвилин.

10. Допомагає відростити густу шевелюру

Вітаміни і корисні речовини, які входять до складу дині, сприяють росту волосся і запобігають їх випадання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: