Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Переїхати у Швейцарію та отримати за це 20 тисяч євро – швейцарське село хоче “придбати” нових жителів

Переїхати у Швейцарію та отримати за це 20 тисяч євро – швейцарське село хоче “придбати” нових жителів
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Гірське швейцарське селище Альбінен знаходиться під загрозою зникнення, оскільки все більше місцевих жителів надає перевагу життю у великих містах.

Альбінен — це типовий для Швейцарії гірський населений пункт з власною церквою і традиційними будиночками-шале. Тут надзвичайно тихо, відкриваються неймовірні краєвиди, повітря чисте та свіже, а також велика кількість сонячних днів протягом року.
Як повідомляє видання EuroNews, розташоване у мальовничій долині, селище, сьогодні населяють лише 240 осіб. А семеро дітей, що залишилися, серед них — двоє дітей початкового шкільного віку та п’ять дітей середнього шкільного віку, змушені добиратись до школи автобусом, долаючи близько 20 кілометрів.

Ініціативна група виступила з пропозицією до муніципалітету про фінансове заохочення нових жителів. При цьому, повідомляється, що перевага надаватиметься молодим людям у віці до 45 років, згідним переїхати в один зі спорожнілих будинків або купити землю для будівництва власного. Більше половини жителів села підтримали таку пропозицію.

Місцева влада планує виплачувати 25 тисяч швейцарських франків (близько € 25,3 тисяч) новим жителям. На кожну дитину виділять по 10 тисяч франків (€ 10,1 тисяч). Тобто сім’я з чотирьох осіб може отримати у разі переїзду 70 тисяч франків (€ 71 тисячу).

Щоб отримати виплату, охочі переїхати повинні купити або побудувати будинок в Альбінені та погодитися прожити там, як мінімум, 10 років. Вартість будинку повинна бути не меншою за 200 тисяч франків (€ 202 тисячі), він повинен стати постійним місцем для проживання.

Якщо житель, який отримав кошти, вирішить покинути Альбінен, йому потрібно їх буде повернути. Для виплат буде створено фонд, в який влада спрямовуватиме по 100 тисяч франків щорічно (€ 101 тисяча).

Джерело: melni.me
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: