Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

12 літературних онлайн-курсів для книголюбів

12 літературних онлайн-курсів для книголюбів
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Онлайн-освіта набирає нових обертів, а найвідоміші навчальні платформи щоразу збільшують асортимент курсів з найрізноманітніших галузей. Старий Лев знає, що багато з вас, книголюбів та шанувальників письменницького ремесла, зацікавляться подібною нагодою дізнатися щось новеньке про улюблених авторів чи літературні напрямки, про особливості історичного розвитку культури читання, або отримати поради у написанні успішних творів. Кілька актуальних курсів від edX для вас, ловіть 😉

Чільна світлина – Australian institute of business

Для тих, кому цікава історія книги

Створення та зміст рукописів Середньовіччя

Якщо ви прагнете дізнатися, як відбувався процес створення рукописних книг у середньовічні часи, які етапи проходила книжка, перш ніж потрапити до читача, які матеріали використовували для її виготовлення й оздоблення та що ховалося на її сторінках, – тоді цей курс від Гарвардського університету для вас.

Сувої в книжкову епоху

Цей курс присвячений виготовленню сувоїв та їхньому значенню в Європі середньовічних часів. Також слухачі курсу дізнаються, чому і як сувої залишались популярними в епоху, коли уже існували книжкові формати.

Рукописні та друковані книги у Західній Європі, Азії та на Близькому Сході (1450-1650)

У цьому курсі ви дізнаєтеся про передумови та розвиток книгодрукування та те, як це вплинуло на формування сучасної книги, вивчаючи деякі приклади рідкісних матеріалів із колекцій Гарвардського університету.

Історія книги в Європі XVII і XVIII століття

Лекції цього курсу акцентують основну увагу на фізичних характеристиках книг, ролі видань у XVII-XVIII столітті у Франції та появі літератури як сучасної форми культури, а також ранніх етапах авторського права.

Для тих, хто прагне більше дізнатися про шедеври світової літератури

Шедеври світової літератури

Цей курс – чудова мандрівка часом, яка допоможе вам більше дізнатися про минуле, сьогодення та майбутнє світової літератури та ближче познайомитися з найвідомішими постатями галузі – від Гомера до Борхеса, від Вальтера до Рушді.


Стародавні шедеври світової літератури

Ці лекції допоможуть осягнути, як культури стародавнього світу проявляли себе за допомогою літератури, та як їхня творчість формує наше розуміння цих цивілізацій та культур сьогодні.

Сучасні шедеври світової літератури

Від давнини до сьогодення. Цей короткий курс літератури досліджує, як письменники, описуючи у своїх творах соціальні та політичні проблеми, виходять за межі національних та мовних кордонів, та яку роль їхня творчість відіграє у сприйнятті сучасних глобальних проблем.

Для тих, хто закоханий у поезію

Поезія в Америці: Поезія ранньої Нової Англії

Цей курс охоплює американську поезію в культурному контексті до 1700 року та творчість авторів, які писали і жили в Новій Англії.

Поезія в Америці: Модернізм

Вивчаючи роботи Роберта Фроста, Томаса Стернза Еліота, Ленгстона Г’юза, Маріанне Мур, Вільяма Карлоса Вільямса, Воллеса Стівенса та ін. ви дізнаєтеся, як американські модерністські поети відійшли від минулих традицій та перейшли до нових форм.

Поезія в Америці: Волт Вітмен

Курс лекцій зосереджено на творчості Волта Вітмена – американського письменника, чиї роботи відіграють важливу роль в американській поетичній традиції.

Поезія в Америці: Емілі Дікінсон

Під час курсу ви вивчатимете роботи однієї з найвідоміших американських поетес – Емілі Дікінсон, а також досліджуватимете мотиви та теми її віршів й їхній внесок у поетичну культуру Америки і світу.

Бонус

Книги: Що книги ХІХ століття можуть розповісти нам про ріст кількості населення, зацікавленого читанням?

Під час курсу ви навчитеся досліджувати книги та розуміти, хто були їхніми попередніми читачами та як вони поводились з виданням. А також дізнаєтесь про відмінності у читацьких звичках людей минулого та сьогодення.

Джерело: starylev.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: