Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Світлана Казіна про те, чому спосіб життя має бути не здоровим, а щасливим

Світлана Казіна про те, чому спосіб життя має бути не здоровим, а щасливим
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Мандрівниця і художниця Світлана Казіна переїхала жити в Гірський Алтай близько 20 років тому у будиночок без водопостачання, теплого туалету, а часто і без електрики. Вона любить життя, живе із задоволенням. За допомогою своєї фотокамери щодня пізнає світ і дивується його різноманітності. “У природі є все для того, щоб ми були щасливими”, – переконана Світлана. Обов’язково прочитайте її пост про те, чому спосіб життя має бути не здоровим, а щасливим. Тому…

Хвороби приходять не від того, що погана екологія, брудна вода, пластикова їжа та ми мало рухаємось.

Хвороби приходять не від того, що Ви живете у місті або в селі. Повірте, людський організм – ідеальна машина із адаптації до будь-яких умов та їжі. Ось ми, селяни, не можемо їсти вашу міську порошкову їжу, пити вашу воду та дихати вашим повітрям. Але не тому, що все це брудне. А тому що інше. Незвичне для нашого організму.

А Ви у нас в горах, пардон, страждаєте на діарею від нашої джерельної і річкової води, від коров’ячого молока, баранини та іншого, а також від нашої висоти і тиску ваші голови тріщать як кавуни. Але ні там ні там – не погано! Просто у нас різне місце існування. Ви – адаптувались тут, а ми – там. У горах так само хворіють, як і в місті, заспокойтеся. А в містах так само є довгожителі.

Якщо людина живе у гармонії з природою, молиться, медитує, їсть пророщені зерна пшениці, носить зачіску як у Ісуса або у богині Калі і робить пожертви дитячим будинкам, це не означає, що вона житиме 100 років і помре здоровою!

З чого Ви взяли, якщо жити на березі моря в позі лотоса, то не будеш хворіти? Якби Ви тільки знали, скільки я поховала друзів, які вели лише здоровий спосіб життя! Серед них спортсмени, лікарі, цілителі і люди, які цілодобово працювали над своїм духовним зростанням. Некурящі, непитущі, не говорячи нецензурних слів, вони помирали від раку.

Вам ніколи не зрозуміти, чому приходить хвороба. Припиніть морочитись поняттями не “можна”, “дієта” та “гріх”. Це не продовжить вашого життя. Тому що хвороба не в тілі, хвороба – в голові!

Тому просто живіть в своє задоволення! Все робіть в задоволення.

— Навчіться уже, нарешті, їсти те, що вам подобається, а не те, що є корисним. Просто їжте це, а не об’їдайтеся.

— Не можете кинути палити? Не кидайте! Але куріть не з розкаянням совісті, а із задоволенням. Кидати палити взагалі не потрібно. Потрібно захотіти не курити. А заборона – завжди працює навпаки.

— Кидайте роботу, яка Вам ненависна або ж вчіться отримувати від неї задоволення, якою б вона не була.

— Не піддавайтеся на заклики моди, часу, інтернету і так далі. Не приміряйте на себе сторонні і неправдиві образи високодуховної особи. Ваші сторінки в соціальних сторінках – це лише смуток і сум. Що не Марічка, то – “Заклик Всесвіту” або Веселка, що “Летить!» Що не Павлик, то “Святогор разючий” або “Око справедливості”.

Що не стіна, то черга картинок з третім оком, інь-янами і мандалами. Що не акаунт, то перелік афоризмів лам, віщунів, старців, акторів, що несподівано порозумнішали та ніколи не існуючих мудреців. Дивишся на це і думаєш: як я взагалі сюди потрапила, до таких високодуховних осіб? Чесне слово, кожен раз тягне блювати від таких “високодуховних” акаунтів, за якими насправді сидять звичайні люди, як усі, із прищами, карієсом, печією, сусідами, родичами, нещасною любов’ю і так далі. Будьте такими, якими Ви є! Будьте самі собою!

— Займіться тим, чим хотіли і мріяли займатися з дитинства. Опануйте гітару, піаніно, вокал, гірські лижі, акварель, мозаїку, глину і так далі. Немає людей, які не мають творчих задатків, це я Вам кажу як художник. Не мрійте про мотоцикл, а купіть його! Не колекціонуйте мрії, вони гаснуть і гниють в закутках мозку!

Завжди мріяли в гори, а маринуєтеся в офісі? Ідіть в гори! Живете а горах, а хочеться маринуватись в офісі? Йдіть в місто! ) Все у ваших руках!

— Подобається самотність? Усамітнюйтесь в своє задоволення. Боїтесь самотності? Йдіть до людей.

— Знаходьте радість і задоволення в усьому. Навіть у тому, де здається цього і бути не може.

— І головне: спосіб життя має бути не здоровим, а ЩАСЛИВИМ!

І взагалі, зараз я відкрию Вам найважливішу таємницю життя і самого сенсу життя: сенсу життя немає!

Є просто Життя. Ранок, день, вечір, ніч і знову ранок. Є планета, люди, рослинний і тваринний світ. Будні і свята. Щастя і біда. І є Смерть. І вона приходить у будь-який час, у будь-якому віці. То чи є у Вас час на те, щоб жити чужими мріями, нав’язаними ідеями та суспільними нормами?

Живіть в своє задоволення і не шукайте причин захворювань і смертей серед родичів і артистів. Цього нам зрозуміти не дано. Але нам дане Життя. І його потрібно прожити з Радістю. Не заважаючи радіти іншим. І навіть допомагаючи.

Ну, якщо Вам дуже подобається шукати сенс життя, то вважайте, що в цьому він і є – жити в радість.

Усе це зовсім не означає, що знаходитися в пошуку і бути тим, хто шукає – погано. Ні. Якщо це вам в радість, то на здоров’я. Але мої друзі, родичі та чужі люди, помираючи, зізнавались мені: “Я усе своє життя щось шукав, щось робив, кудись бігав, а найголовніше було під носом. Кохані люди. І все, що я хотів зробити разом з ними, я вже не зроблю ніколи”.

Благаю, не забувайте: щастя не в селі або місті, не в горах або на рівнині, воно в голові! Живіть, як хочеться, і не порівнюйте своє щастя з іншим. Все одно ваше щастя ніхто не зрозуміє. Якби не було оцінювання і порівняння щастя, релігій і цінностей, не було б і війн.

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Джерело: tutkatamka.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: