Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Англомовні книги за рівнями (A1-C1)

Англомовні книги за рівнями (A1-C1)
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Під час вивчення англійської мови зазвичай доводиться читати лише підручники. А якщо ми скажемо, що ти можеш насолоджуватися художньою літературою незалежно від рівня володіння мовою? Завжди актуальна класика та роботи сучасних авторів – у добірці від Studway.

Невеличкий лайфхак: спершу обирай ті книги, які вже читав українською мовою, та користуйся сайтом Project Gutenberg для пошуку літератури.

Для рівня Elementary (A1)

(Можеш зрозуміти та сказати найпростіші слова англійською)

Чудовий варіант – дитячі книги англійською мовою! До прикладу, казка The cat in the hat («Кіт у капелюсі»), яку написав американський письменник Доктор С’юз. Твір складається всього з 220 слів, які часто зустрічаються в англійській мові.

Ще одна дитяча історія з достатнім словником і набором часів – Blueberries for Sal («Чорниці для Сал») від Роберта МакКлоскі.

The House on the Hill («Дім на пагорбі»). Автор – Елізабет Лейрд. Книга чудово підходить для новачків – у ній ти знайдеш легкі слова та прості речення. Вона входить до серії Macmillian Readers, яка налічує більше 170 творів як класичної, так і сучасної англомовної літератури, адаптованої для різних рівнів знання мови.

Road to Nowhere («Дорога в нікуди»). Автор – Джон Мілн. У цьому творі зустрічаються вже більш складні речення та часи. Книга належить до іншої адаптованої серії творів – Heinemann Guided Readers.

The Canterville Ghost and Other Stories («Кентервільський привид та інші історії»). Автор – Оскар Уайльд. Книга з серії Macmillian Readers дає можливість познайомитися з творчістю видатного Оскара Уайльда, хай і з адаптованою версією. Але ж ми тільки вчимося, чи не так?

Для рівня Pre-Intermediate (A2)

(Здатен трохи розповісти про себе)

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time («Дивний випадок із собакою вночі»). Автор – Марк Геддон. Це історія про пригоди 15-річного хлопчика-аутиста Крістофера. Він вирішує розслідувати загадкове вбивство сусідського собаки Веллінгтона, і ця пригода перевертає життя хлопця з ніг на голову. Твір написаний від імені Крістофера – простою та зрозумілою мовою.

The No.1 Ladies’ Detective Agency («Жіноче детективне агентство №1»). Автор – Олександр Маккол Сміт. Книга з серії Penguin Readers розповідає історію жінки Мма Рамотсве, володарки власного детективного агентства в Ботсвані. За книгою навіть зняли серіал, переглянути який – це ще одна можливість попрактикувати англійську.

Charlotte’s Web («Павутиння Шарлотти»). Автор – Е. Б. Вайт. Мила історія порятунку поросяти, що написана живою і доступною англійською мовою.

Fantastic Mr. Fox («Неймовірний містер Фокс»). Автор – Роальд Даль. Книга розповідає про одного хитрого лиса та трьох незграбних фермерів, яких просто неможливо не обвести навколо пальця.

Frankenstein («Франкенштейн»). Автор – Мері Шеллі. Цей роман – один з перших творів науково-фантастичної літератури.

Для рівня Intermediate (B1)

(Відносно непогано розмовляєш і розумієш, використовуєш базові часи)

The Old Man and the Sea («Старий і море»). Автор – Ернест Хемінгуей. Книга, що знайома нам зі шкільних уроків літератури, стане цінним помічником у вивченні англійської. Хемінгуей пише зрозуміло, використовує прості речення, до того ж, «Старий і море» суттєво розширить твій словниковий запас.

The Collector («Колекціонер»). Автор – Джон Фаулз. Розповідь про самотнього юнака Фредеріка Клегга, який обожнює збирати метеликів. Історія не зовсім здорового кохання, яка приваблює не тільки сюжетом, але й простими словами й реченнями. Книга дає можливість ближче познайомитися з повсякденною англійською лексикою.

Oliver Twist («Олівер Твіст»). Автор – Чарлз Діккенс. Як не крути, але кримінальний світ Лондону 19 століття відкривається по-новому, коли читаєш в оригіналі.

1984. Автор – Джордж Орвелл. Один із найзнаменитіших романів-антиутопій, багата лексика якого допоможе поповнити твій словниковий запас.

Number the Stars («Порахуй зірки»). Автор – Луїс Лоурі. Роман, у якому доступно розповідається про Другу світову війну – маст рід для любителів історії.

Для рівня Upper Intermediate (B2)

(Добре розмовляєш і розумієш, але і робиш помилки і маєш обмежений словниковий запас)

Northanger Abbey («Нортенгерське абатство»). Автор – Джейн Остін. Історія, яку написала провісниця реалізму в британській літературі.

The Taming of the Shrew («Приборкання норовливої»). Автор – Вільям Шекспір. Чергова геніальна п’єса англійського класика.

A Murder is Announced («Оголошено вбивство»). Автор – Агата Крісті. Роман, що розповідає про одну з пригод міс Марпл – персонажа, створеного бурхливою уявою Агати Крісті. Адаптовано Penguin Readers.

The Body («Тіло»). Автор – Стівен Кінг. Ще одна адаптація Penguin Readers. Повість від «короля жахів», яку просто гріх не прочитати англійською!

The Long Goodbye («Довге прощання»). Автор – Реймонд Чендлер. Захопливий детектив із напруженим сюжетом від одного із засновників жанру «нуар».

Для рівня Advanced (C1)

(Добре розмовляєш і розумієш співрозмовника, практично не припускаєшся помилок)

Water for Elephants («Води слонам!»). Автор – Сара Груен. Романтична історія, яка не тільки торкне до глибини душі, але й підтягне лексику.

Three Men in a Boat (To Say Nothing of the Dog), або «Троє в одному човні (якщо не рахувати собаки)». Автор – Джером Клапка Джером. Просякнута справжнім англійським гумором розповідь про корабельну прогулянку по Темзі. Можливість розібратися в структурі англійської мови та складних словосполученнях – приємний бонус від прочитання.

Jane Eyre («Джейн Ейр»)
. Автор – Шарлотта Бронте. Нев’януча британська класика.

A Wrinkle in Time («Тріщина в Часі»). Автор – Мадлен Ленгл. Книга з багатим словниковим запасом, що підійде лише досвідченим читачам англійською мовою.

Pride and Prejudice («Гордість та упередження»). Автор – Джейн Остін. Британський роман, що змальовує життя англійського дворянства 19 століття.

Матеріал готували: Studway. Фото: sitebuilderreport.com/stock-up, wikimedia

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: