Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Смерть від сміху: 9 реальних випадків з життя

Смерть від сміху: 9 реальних випадків з життя
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Смерть від сміху. Звучить як не дуже вдалий жарт. Та виявляється, це дійсно можливо, і історія пам’ятає 9 випадків, коли люди в буквальному сенсі вмирали від сміху.

Якщо говорити серйозно, то це досить рідкісне явище, під час якого тривалий і часто неконтрольований сміх стає причиною настання біологічної смерті людини. В таких випадках сміх зазвичай спричиняє зупинку серця чи асфіксію (задуху).

Пропонуєм вашій увазі 9 реальних випадків з життя, коли люди вмирали від сміху

#1.

В ІІІ столітті до н. е давньогрецький філософ Хріссіп вгостив свого осла вином, а опісля помер від сміху, спостерігаючи, як той намагається їсти інжир. Схожий випадок описний у книзі Франсуа Рабле “Гаргантюа і Пантагрюель”.

6be934a837582a9d1253e6f48db0223285aa5f176754329942pimgpsh_fullsize_distr

#2.

В 1410 році помер король Мартін І Арагонський. Він сміявся так сильно, що помер від асфіксії.

#3.

Смерть від сміху також приписують італійському письменнику Відродження П’єтро Аретіно: за переказом, він помер від задухи, викликаної вибухом сміху.

#4.

У 1660 році Томас Уркхарт, шотландський аристократ, ерудит і перший перекладач робіт Франсуа Рабле на англійську мову, як кажуть, помер від сміху, почувши, що Карл II зійшов на престол.

#5.

У 1782 році у місіс Фітцхерберт сталася істерика під час вистави “Опера жебрака”. Коли на сцені з’явився Чарльз Банністер у ролі скупщиці краденого Поллі Пічем, вона почала сміятися настільки гучно, що її довелося вивести з театру. Неконтрольований сміх тривав усю ніч і наступний день і в результаті став причиною смерті.

#6.

7 листопада 1893 року фермер Уеслі Парсонс сміявся до смерті після жарту, який почув у Лорелі, штат Індіана. Він сміявся протягом години, а потім помер через дві години після інциденту.

#7.

24 березня 1975 року Алекс Мітчелл, 50-річний муляр з міста Кінгс-Лінн, Великобританія, помер від сміху під час перегляду епізоду телесеріалу The Goodies. Після 45 хвилин безперервного сміху Мітчелл помер від інфаркту міокарда. Його вдова пізніше висловила авторам The Goodies вдячність за те, що вони зробили останні хвилини його життя по-справжному приємними.

#8.

В 1989 році дитячий лікар Оле Бентсен помер під час перегляду комедії “Рибка з іменем Ванда”. Його пульс, за оцінками, досягнув 250-500 ударів в хвилину, після чого Бентсен помер від серцевого нападу.

#9.

За повідомленнями, у Бангкоці в 2003 році розвізник морозива помер, сміючись уві сні. Він продовжував сміятися протягом двох хвилин, після яких дружина намагалася розбудити його. Розтин показав, що він переніс серцевий напад, який і привів до смерті.

Отаке. То ж будьте обережні, розповідаючи комусь надто смішні жарти, бо ж всяке може статися! 😉

Джерело: wikipedia.org

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: