Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Новинки українського кіно: 10 фільмів, які варто подивитись найближчим часом

Новинки українського кіно: 10 фільмів, які варто подивитись найближчим часом
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Українське кіно стрімко розвивається. Одна за одною у прокат виходять все нові і нові стрічки, які не поступаються якістю вже традиційним голлівудським фільмам.

“Припутні” Аркадія Непиталюка

Стрічку знято по мотивам вистави Романа Горбика “Центр”.

Сюжет розвивається навколо буття трьох жінок різного віку: бабця, мати і онука. Дія фільму триває усього одну добу, але за цей день життя кожної кардинально змінюється. Цікавинкою цієї стрічки є те, що майже всі актори розмовляють суржиком.

Фільм виходить у прокат 28 вересня 2017 року.

 

“Сторожова застава” Юрія Ковальова

Українське фентезі, яке за сюжетом дуже нагадує американську комедію “Чорний лицар”, тільки в українському варіанті і з набагато цікавішими спецефектами.

Сучасний школяр Вітька через портал часу потрапляє у часи Київської Русі. Він має здійснити давнє передбачення і врятувати Русь від монголо-татарських загарбників. Фільм сповнений містики та цікавих пригод.

У прокат кіно виходить 12 жовтня 2017 року.

 

“Урок магії” Лілії Солдатенко

Це дитячий пригодницький фільм, наповнений фантастичними героями, відьмами та магією. А у центрі стрічки 4 звичайних підлітки, які випадково опинились у іншому світі, який треба рятувати від сил зла.

Кіно вийде у прокат 19 жовтня 2017 року.

 

“Межа” Петра Беб’яка

Цей фільм – спільна робота України та Словаччини. В основі сюжету літо 2007 року за кілька місяців до вступу Словаччини до Євросоюзу. Тут показано життя на кордоні між двома країнами у цей період з усіма перипетіями, корупційними схемами та поборами.

Кіно вийде у прокат 16 листопада 2017 року.

 

“Давай, танцюй” Олександра Березаня

Памятаєте улюблені фільми про танці: “Крок вперед”, “Вуличні танці”, “Танці на вулицях”, “Я хочу танцювати”? Якщо ці назви про щось говорять, ба більше, заставляють серце завмирати в очікуванні якісного шоу, то перший український танцювальний екшн припаде вам до смаку. Сюжет фільму досить банальний, можна сказати традиційний. Хлопець їде у столицю на танцювальний турнір, аби виграти гроші для чогось. У випадку цієї стрічки – на операцію брату. Але денс-батли, судячи з трейлеру, мають бути непервершеними!

У прокаті кіно очікується з 23 листопада 2017 року.

 

“Сотка” Олександра Бєляка

Українська комедія про працівника супермаркету, який знайшов чарівний піджак. В кишенях цього вишуканого одягу ніколи не закінчують стодоларові купюри. Але нове розкішне життя головного героя закінчується, коли піджак починають розшукувати справжні власники.

У прокат фільм має вийти у листопаді 2017 року.

 

“Кіборги” Ахтема Сеїтаблаєва

Фільм “не провійну, а про мир”, як характеризує його сам режисер. Це повнометражне українське кіно про захисників донецького аеропорту, яких прозвали “кіборгами”. Стрічка заснована на реальних подіях і розповідає про два тижні з важкого життя охоронців ДАПу, стратегічно важливого об’єкту для України під час війни на Донбасі. Цей фільм варто подивитись не тільки кожному українцю, але і за кордоном, щоб іноземці отримали чітке розуміння того, що відбувається на Донбасі.

Прем’єра фільму відбудеться 6 грудня 2017 року, символічно на День Збройних Сил України.

 

“Брама” Володимира Тихого

Режисер знімає кіно по мотивам п’єси Павла Ар’є “На початку і прикінці часів, або Баба Пріся”.

У стрічці показано життя сім’ї, яка проживає у зоні відчуження і складається із Баби Прісі, її доньки Слави та онука Вовчика. В них досить спокійне, хоча місцями і фантазійне, життя. Але одного разу Баба Пріся отримує послання про жахливу катастрофу, яка дуже скоро їх очікує.

Головні ролі у фільмі виконали Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко та Дмитро Тубольцев.

Цей фільм у прокат має вийти наприкінці 2017 року.

 

“Стрімголов” Марини Степанської

З цією стрічкою режисерка дебютує. Цей фільм відносять до когорти української психологічної драми. Стрічку представили до участі у відборі на висування фільму від України на “Оскар” у категорії “Найкращий фільм іноземною мовою”.

У центрі сюжету стрічки кохання двох молодих осіб. Дія відбувається у сучасній нам Україні. Катя була учасницею Майдану, де познайомилась із своїм нареченим, німецьким фотожурналістом. Антон – музикант, який навчався у Швейцарії, але повернувся звідти із алкогольною залежністю, яку лікував під Києвом. Долі цих двох 27-річних українців перетнулись і все змінилося…

Кіно очікується у прокаті також наприкінці 2017 року.

 

“Бобот” Максима Ксьонди

Український фантастично-пригодницький фільм про 12-річного українця, який опиняється у іншому світі, “затиснутий” між двома потойбічними силами.

Фільм буде повністю україномовним і вийде у прокат на початку 2018 року.

На цьому список нових українських фільмів не закінчується. У 2018 році список має значно поповнитись новими стрічками, при чому у Держкіно обіцяють збільшувати фінансування зйомок. Тож очікуємо нові українські шедеври.

До речі, окремо варто сказати, що українська мультиплікація не відстає від кіноіндустрії, тож дітям теж буде що подивитись.

Джерело: 24tv.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: