Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10-річна Українка стала героїнею у Нідерландах

10-річна Українка стала героїнею у Нідерландах
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Маленька українка Маргарита Клусенко за допомогою двох інших дівчаток – 11-річної Джед і 14-річної Демі – змогла надати допомогу чоловікові, який сильно травмувався під час падіння з велосипеда, до того ж – впав прямо в заповнену водою канаву, повідомляє Joinfo.

Постраждалого 54-річного чоловіка, який запросто міг потонути, знайшла саме Маргарита, яка зараз живе в місті Влардінген і вчиться в українській школі “Дзвіночок”.

Дівчинка покликала на допомогу Джеду і Демі, які проходили повз, проте і втрьох діти не змогли витягнути чоловіка з канави – їм просто не вистачило сил. Однак дівчата здогадалися викликати службу екстреної допомоги і покликати дорослих, для чого їм довелося зупинити проїжджаючий повз автомобіль.

Про вчинок дівчат дізналися ЗМІ, які прославили маленьких героїнь на всі Нідерланди. В Україні ж про подвиг маленької співвітчизниці стало відомо з поста у Facebook, який опублікувало співтовариство “Українці в Нідерландах”.

“В місті Влардінген (регіон Роттердама) три дівчинки врятували життя чоловікові, який тонув у каналі. Серед рятівниць і наша учениця української школи “Дзвіночок” м.Роттердам – ​​Маргарита (10 років). Маргарита, ми всі тобою дуже пишаємося!”

, – сказано у повідомленні.

Високо оцінили вчинок дівчат і самі голландці – їх навіть похвалив мер міста Влардінген, їх засипали квітами та листівками, а Джеду в школі навіть зустріли оплесками.

Джерело: uapost.us
Фото: joinfo.ua

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: