Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Cкульптура українця Назара Білика стала однією з найвідоміших у світі

Cкульптура українця Назара Білика стала однією з найвідоміших у світі
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Український художник Назар Білик у 2010 році створив 6-метрову скульптуру “Дощ”, як символ зв’язку людини з природою і символ діалогу між людським видом і навколишнім світом. Ця дивовижна бронзова скульптура являє собою людину, яка дивиться вертикально в небо, а на її обличчі розташована величезна скляна крапля дощу. При цьому помітно, що самотня фігура і крапля прекрасно збалансовані разом і здається, що між ними відбувається спокійне спілкування.

Nazar Bilyk

Як художник, Білик створює сучасні концептуальні скульптури та інсталяції, він захоплюється питаннями, частина яких лежить у площині осмислення, дослідження простору і його взаємодії з особистістю. Крапля дощу є символом діалогу, який з’єднує людину з усім розмаїттям природи і всіма формами життя. Фігура приймає краплю і не перешкоджає їй, оскільки має пухку і пористу структуру і цим схожа на суху землю, яка поглинає воду.

ukraineartnews.com

У своїй роботі Назар Білик зробив дощову краплю досить великою, щоби порівняти людину з комахою і підкреслити той факт, що людина є такою ж рівноправною частиною природи, як і інші живі істоти. Крім цього, його незвичайна скульптура торкається питання про взаємодію і труднощі співіснування людини з навколишнім середовищем.

ukraineartnews.com

Назар Білик (народився 20 вересня 1979 у Львові) – український скульптор і художник. Він закінчив Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА) в 2005 році. З 2008 року – аспірант творчих майстерень в НАОМА. У 1980 році переїхав до Києва на постійне місце проживання. У 2013 році Назар отримав грант Президента України в галузі образотворчого мистецтва на створення робіт із серії “Контрформи”.

ukraineartnews.com

Скульптуру “Дощ” в Києві можна побачити на Пейзажній алеї. До речі, її точну копію розмістили в США, в одному з парків у Массачусетсі.

Джерело: ukraineartnews.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: