Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Одного разу хлопчик, якого звали Том, відмовився принести матері дрова. Дізнавшись про такий непослух, батько підійшов до нього і сказав…

Одного разу хлопчик, якого звали Том, відмовився принести матері дрова. Дізнавшись про такий непослух, батько підійшов до нього і сказав…
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

pole

Одного разу хлопчик, якого звали Том, відмовився принести матері дрова. Дізнавшись про такий непослух, батько підійшов до нього і сказав:

– Томе, я знаю, що ти залюбки допоможеш мамі принести дрова.

Так і сталося. Він мовчки пішов і приніс. Чому? А тому, що його мудрий батько допоміг йому зрозуміти, що чекає від нього синівського послуху і гідних вчинків. А якою була б поведінка хлопчика, коли б цей батько сказав йому так:

– Томе, я чув, що ти не послухав маму вранці. Як тобі не стидно? Негайно йди і зроби те, що мав зробити. Сором та й годі!

Запевняю вас, що цей ящик досі був би порожнім.

Як чоловіки, так і жінки потребують сьогодні заохочення. Їхній добрий дух буде зміцнюватися, знаходячи схвалення, а слабкий зникне назавжди.

Змість того, щоб докоряти, тикаючи на проступки, допоможіть їм зрозуміти й укріпити свої кращі сторони. Поступаючи так, ви заохотите всіх забути шкідливі звички. Покажіть їхнє справжнє “я”, переконайте, що вони можуть бути кращими, справитися зі своїми вадами і перемогти. Не забувайте, що вплив навіть однієї сильної, щирої і жертовної людини може бути рясним благословенням для цілого міста. Тільки така людина ладна вести за собою…

Люди випромінюють те, що в їхніх думках і серцях. Серце наділене любов’ю і турботою до ближнього, неодмінно захопить і притягне до себе інших. І навпаки, коли людина похмура, вічно роздратована і вередлива, то ближні відплатять тим же і ще додадуть сповна. Бо, коли ж ви повсюди шукаєте зло, очікуєте його, то не сумнівайтеся, воно не забариться. Шукаючи добра та милості, ви отримаєте його з надлишком. Скажіть сьогодні своїм синам, що знаєте, що вони хочуть наповнити домашній ящик найкращими дровами, і побачите, з якою відданістю та спритністю вони візьмуться за діло.

Уривок з книги Елеанор Портер “Полліанна”

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: