Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Українські школярі підкорили Європу своїми винаходами

Українські школярі підкорили Європу своїми винаходами
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Українські школярі-винахідники підкорили своїми розробками Європу.

Ґаджети, які можна заряджати від полум’я, роботи, якими можна керувати з будь-якої точки нашої планети – усе це створили українські школярі.

На конференції молодих дослідників, яка пройшла у Німеччині, наші співвітчизники здобули 9 медалей.

Олександр Похиленко показав на виставці робота. Збирав його хлопець з підручних матеріалів – модем, веб-камера… Основою стала дитяча іграшка на колесах. З допомогою спеціального сайту, роботом можна керувати з будь-якої точки планети. Вартість цієї “розумної машини” – лише 100 доларів. Іноземні аналоги удесятеро дорожчі, – розповів юний винахідник.

809877_1669657

Микола Музиченко представив зарядний пристрій для ґаджетів, який заряджається від енергії полум’я. За свій винахід хлопець отримав срібну медаль на Міжнародній конференції молодих учених.

809877_1669658

Шлях до Німеччини був не без перешкод. Авіакомпанія не хотіла пускати школярів на борт літака, пояснюючи це тим, що вони не сертифіковані і небезпечні.

“Кожен наш виріб перевірявся на кордоні маркерами на предмет чи є це небезпечний виріб, чи є в ньому якісь небезпечні речовини. І лише після того ми проходили контроль”, – розповів керівник міжнародного відділу Малої академії наук Євген Кудрявець.

Після численних перевірок винахідників таки пустили в Німеччину. Там, 9 з 10-ти проектів школярів здобули медалі. За 8 років, протягом яких українці беруть участь у Міжнародній конференції юних дослідників – це рекордна кількість нагород.

Джерело: 24tv.ua

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: