Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

П’ять найвеличніших палаців України

П’ять найвеличніших палаців України
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Топ-5 найкрасивіших палаців України:

Палац Потоцьких у стилі французького класицизму у Львові

Розкішна будівля, в якій зараз розміщується Львівська галерея мистецтв, і парк навколо палацу одна з родзинок історичного Львова. Взагалі рід Потоцьких набудував чимало палаців і замків по всій Україні і в Польщі.

Митрополичний палац

Найвизначніший шедевр архітектури Західної України — колишня резиденція митрополитів Буковини і Далмації, знаходиться в місті Чернівці.

Палац Тарновських у Качанівці

Качанівка — це національний заповідник історико-культурного значення, який знаходиться на мальовничому схилі біля річки Смош. Одне з найкрасивіших та найромантичніших місць Чернігівщини.

Палац графа Кирила Розумовського у Батурині

Є частиною Національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця”. Палацово-парковий ансамбль дивує своїм багатим убранством та вишуканим стилем.

Маріїнський палац у Києві

Церемоніальна резиденція Президента України, пам’ятка архітектури XVIII ст. в стилі бароко. Цей палац було зведено упродовж 1750-1755 років за зразком палацу, який проектував Бартоломео Растреллі для Олексія Розумовського, фаворита імператриці Єлизавети Петрівни. Під час відвідування Києва у 1744 році імператриця Єлизавета сама обрала для нього місце.

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Джерело: discoverukraine.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: