Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

7 причин відмовитися від цукру

7 причин відмовитися від цукру
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Цукор – продукт, від якого свід відмовитися в першу чергу, адже він може стати причиною багатьох проблем зі здоров’ям.

Передовсім, мова йде про цукор у чистому вигляді.

Дієтологи зазначають, що в середньому на цукор припадають 200 калорій, які ми вживаємо щодня, а то й більше. Причому, не потрібно думати, що він є лише в солодощах, адже найпопулярніші соуси теж складаються з шаленої кількості цукру. А що ж відбудеться з організмом, якщо відмовитися від цукру?

Ви почнете висипатися

При цьому вам не потрібно буде спати більше. Просто піде відчуття сонливості, яке супроводжує кожен день тих, хто зловживає цукром. У кров надходить гормон кортизол, який зберігає вашу енергію. Таким чином, відмова від цукру додасть продуктивності вашій щоденній роботі.

Ваша шкіра стане чистою

Одна з причин, яка викликає акне, це хронічне запалення. А цукор – справжнісінький тригер для запальних процесів. Щоденне підвищене споживання цукру лише на кілька ложок може викликати збільшення інтенсивності запалення на 87% вже за три тижні. Відповідно, якщо ви відмовитесь, до прикладу, від пляшечки улюбленої газованої води, можна буде заощадити на засобах для догляду за шкірою.

Ви позбудетесь зайвих кілограмів

Відмовившись від цукру, ви отримаєте прекрасний побічний ефект – неминуче знизиться загальний обсяг спожитих калорій на добу. Проста математика свідчить про таке: на 200 калорій в день менше, і це допоможе скинути близько 4,5 кілограма за 5-6 місяців без надмірних старань.

Ви почнете краще запам’ятовувати нову корисну інформацію

Саме цукор винен у погіршенні пам’яті, як свідчать дослідження Каліфорнійського університету. До того ж, надмірне вживання цього продукту може впливати на вашу здатність до навчання. Якщо не регулювати щоденний обсяг споживання цукру – ваша успішність буде поступово погіршуватися.

Ваше серце заб’ється рівніше

Ці слова варто розуміти практично буквально, тому що саме цукор викликає підвищення ризиків смерті від серцево-судинних захворювань. Тобто без щоденного надлишку цукру рівень інсуліну в крові підвищиться та активує симпатичну нервову систему. Це, у свою чергу, викличе вирівнювання артеріального тиску та частоти серцевих скорочень. І вже через кілька тижнів у аналізах крові можна буде зауважити зниження холестерину на 10% та зменшення кількості тригліцеридів на 30.

Ви попрощаєтесь з перспективою діабету

Вживання цукру сприяє накопиченню жирових відкладень навколо печінки. І це створює добре середовище для розвитку резистентності до інсуліну.

Ви будете більше усміхатися

Причому, це стосується не лише здоров’я ваших зубів, які, безумовно, страждають від надлишку цукру. Насправді мова йде про більш глибинні процеси. Звичайно ж, всі ми звикли думати, що цукор підвищує настрій і швидко заряджає енергією. Але річ у тім, що коли його дія закінчується, рівень енергії та настрій відразу ж падають нижче початкового рівня. Дослідження показало, що жінки, які дотримуються дієт з достатнім умістом цукрів, схильні відчувати більш сильне занепокоєння, ніж ті, які виключили цей продукт зі свого раціону.

Джерело: maximum.fm
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: