Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Люди, у яких бувають мурашки від музики, — особливі

Люди, у яких бувають мурашки від музики, — особливі
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

У вас з’являються мурашки по шкірі, коли ви слухаєте музику? Якщо так, то ви в категорії людей, які здатні відчувати сильні емоції.

Якщо під час прослуховування музики у вас з’являються мурашки по шкірі, це означає не лише те, що ви вмієте показувати свої емоції, але й що ваш мозок унікальний.

До такого висновку дійшли вчені з Університету Південної Каліфорнії, дослідивши знімки просканованого мозку 20 студентів. У половини з них під час прослуховування музики з’являлися мурашки по шкірі, інша половина залишалась байдужою.

Після того, як кожен учасник дослідження прослуховував фрагмент самостійно обраної музики, вчені порівняли знімки їхнього мозку.

Таким чином вони з’ясували, що у тих студентів, які відповідним чином реагували на музику, структуру мозку інша, аніж в тих, які нічого не відчували.

Дослідження показало, що у таких людей більш щільний об’єм волокон, які з’єднують їх слухову кору з тією частиною мозку, яка обробляє емоції.

“Більше волокон і підвищена ефективність зв’язку між двома областями означає, що у вас між ними більш ефективна взаємодія”

, – пояснив один із вчених Метью Сакс.

В результаті такого покращеного неврологічного зв’язку у людей, яких прослуховування музики проймає до мурашок по шкірі, ймовірно більше можливостей відчувати сильні емоції.

Колега Сакса Аліса Дер Саркісян зауважила, що її тіло повністю змінюється, коли вона слухає пісню “Nude” англійського рок-гурту Radiohead.

“В цей момент мені здається, що я дихаю в такт з піснею, серцебиття сповільнюється, і я переосмислюю слова — я відчуваю емоції пісні”

– пояснила вона.

Сакс вивчає психологію і неврологію в Університеті Південної Каліфорнії, і вважає, що його попередні висновки можуть дати поштовх для подальших досліджень стосовно впливу музики на мозок за межами слухової кори.

Його висновки були зроблені після недавнього дослідження, проведеного в Йоркському університеті у співпраці з данською компанією Bang & Olufsen. Тоді було з’ясовано, що музика може мати вирішальне значення для допомоги людям в керуванні емоціями.

Невролог Хауке Егерманн дослідив відповіді 20 учасників дослідження, які прослуховували 4 пісні. Він з’ясував, що інколи сумні пісні можуть покращувати настрій.

Ці висновки служать додатковими доказами того, що музика може стати важливою частиною нашого загального психічного благополуччя, допомагаючи нам корегувати наш настрій

“Зокрема, ми показали, що музика може відмінити негативний вплив відчуття смутку і дозволити нам насолоджуватись цією емоцією в безпечному середовищі”

– пояснив вчений.

Джерело: mizky.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: