Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Львівський студент створив розумний велошолом, який за нахилом голови показує сигнали поворотів

Львівський студент створив розумний велошолом, який за нахилом голови показує сигнали поворотів
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Студент Українського католицького університету Маркіян Зубрицький створив аксесуар для велошоломів, який, реагуючи на нахили голови, показує сигнали поворотів. Про його винахід у вівторок, 13 лютого, повідомили на сайті Українського католицького університету.

За словами Маркіяна Зубрицького, відмінність його винаходу полягає в тому, що сигнал повороту не потрібно включати за допомогою інших пристроїв, які зазвичай кріпляться на кермі велосипеда, а достатньо просто нахилити голову до плеча. Про це розповідає zaxid.net.

“Аналогічними пристроями можна керувати через пульт, що кріпиться на кермі. Вони мають вмонтовані світлоіндикатори, які показують повороти і стоп-сигнали. Відмінність і новизна мого додатку у тому, що для увімкнення поворотів достатньо нахилити голову до плеча. А сам аксесуар можна з легкістю прикріпити на будь-який шолом”

– розповів студент.

Зараз Маркіян працює над каркасом приладу, який створить йому естетичніший вигляд
(фото УКУ)

Пристрій має вбудований Bluetooth-модуль, що дозволяє йому підключатися до смартфону, відображаючи на екрані швидкість руху, температуру, а також сигнали повороту (це дозволяє бути впевненим у тому, що сигнали на шоломі дійсно спрацювали).

“Я розробляю каркас для приладу, щоби пристрій мав естетичніший вигляд, бо зараз це просто набір окремих елементів – Bluetooth-модуль, акселерометр, основний мікроконтролер… У каркас потрібно сховати усю цю конструкцію, яка наразі розташована поверх шолому… Окрім роботи над корпусом, планую додати акумулятор та розробити систему заряду. Коли ці етапи завершу – дам потестувати іншим людям”

– додав Маркіян Зубрицький.

Джерело: uamodna.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: