Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

15 фільмів для жінок, які варто подивитися в самоті

15 фільмів для жінок, які варто подивитися в самоті
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Пропонуємо вашій увазі добірку з 15 фільмів для жінок, які варто подивитися в самоті!

Помста від кутюр

У ролях: Кейт Уінслет, Ліам Хемсворт

Міртл Донадж звинуватили у вбивстві і відправили в закриту школу-інтернат, звідки їй вдається втекти. Через кілька років, повернувшись в рідне містечко, вона натрапила на неприйняття місцевих жителів, в пам’яті яких живі обставини її від’їзду. Однак Міртл поступово вдається налагодити з ними відносини завдяки своєму таланту кравчині. Але старі таємниці, як відомо, не зникають, а лише ховаються. На час.

Кімната

В ролях: Брі Ларсон, Джейкоб Трембле

Життя 17-річної Джой змінилося в одну мить – її викрали і зачинили в невеличкій кімнатці в сараї. Два роки по тому вона народила від викрадача хлопчика, якого назвала Джеком. З моменту своєї появи на світло і до 5-річчя, коли йому випадково вдається втекти, весь світ хлопчика обмежується тільки цієї кімнаткою. Втім, життя після звільнення буде не зовсім таким, як уявляла Джой.

Все ще Еліс

У ролях: Джуліанна Мур, Алек Болдуін, Крістен Стюарт

Життя 50-річної професора лінгвістики Еліс Хауленд йде звичним темпом – успішна кар’єра, щасливий шлюб і троє дітей. Одного разу під час доповіді вона розуміє, що її текст зник з пам’яті. Лікарі ставлять їй діагноз – перша стадія хвороби Альцгеймера, хвороби, через яку свідомість поступово буде руйнуватися, а спогади просто зітруться.

Спогад про майбутнє

У ролях: Алісія Вікандер, Кіт Герінґтон

1914 рік. Життя Віри Бріттен обіцяє бути щасливим і успішним – вона їде в Оксфорд, у неї є любляча сім’я і молода людина. Але все змінюється, коли в їхнє життя вривається Перша світова війна і її братів, друзів і коханого закликають на фронт, а сама Віра стає медсестрою і допомагає рятувати поранених англійських і німецьких солдатів.

Прислуга

В ролях: Емма Стоун, Віола Девіс

Американський південь, 1960-і роки. Юджина Філа, яку всі звуть Скітер, повертається додому після закінчення університету, мріючи стати успішною письменницею і вирватися з сонної атмосфери маленького містечка. Намагаючись з’ясувати причину відходу служниці, яка покинула будинок за час її відсутності, дівчина переймається проблемами чорношкірих людей, ставлення до яких практично не змінилося з часів рабства.

Спокута

В ролях: Кіра Найтлі, Джеймс МакЕвой, Сірша Ронан

1935 рік. 13-річна Бріоні володіє багатою фантазією і мріє стати письменницею. Одного разу її кузина Лола стає жертвою насильника, і свідомість Бріоні домальовує сцени, яких не було, і дівчинка звинувачує в цьому злочині сина служниці, Ронні, коханого своєї старшої сестри Сесілії. У його провину вірять всі, крім Сесілії, і молоду людину садять в тюрму, звідки він відправляється на поля битв Другої світової війни.

Жінка в золотому

В ролях: Хелен Міррен, Райан Рейнольдс

За часів Другої світової війни все майно сім’ї Фердинанда Блох-Бауера, в тому числі і картина Клімта «Портрет Аделі Блох-Бауер I», було відібрано нацистами. Через півстоліття Марія Альтман, племінниця Фердинанда, яку він оголосив своєю спадкоємицею, вирішує поборотися за справедливість і повернути вкрадене.

Молода Вікторія

В ролях: Емілі Блант, Руперт Френд

У всесвітній історії навряд чи знайдеться більш впливова і улюблена народом правителька, ніж королева Вікторія, яка займала британський трон протягом 63 років. Однак крім успіхів, яких Вікторії вдалося домогтися на політичній ниві, вона змогла б здійснити те, що не вдавалося ще жодній володарці, – вийти заміж по любові.

Дика

У ролях: Різ Уізерспун, Лора Дерн

Шеріл Стрейд, яка пережила важке розлучення і смерть матері, вирішує наодинці відправитися в подорож довжиною в 1 800 км. Її шлях пролягає по Тихоокеанській стежці – туристичний маршрут, який проходить по важкопрохідних гірських хребтах, розташованих далеко від великих населених пунктів.

Мати та дитина

У ролях: Аннетт Бенінг, Наомі Уоттс

Зворушлива драма «Мати і дитина» оповідає про життя трьох жінок, долі яких ось-ось повинні переплестися найнесподіванішим для них чином. Здавалося б, що може зв’язувати 50-річну самотню жінку Карен, яка багато років тому відмовилася від єдиної дочки, успішного адвоката Елізабет, яка дізналася про свою незаплановану вагітність, і молодого кондитера Люсі, чий діагноз – безпліддя.

Скандальний щоденник

В ролях: Джуді Денч, Кейт Бланшетт

У прийшла на роботу в нову школу викладача мистецтва Шеби Харт, там виникають довірчі відносини з літньою колегою Барбарою – замкнутою і самотньою жінкою. Проте все міняється, коли Барбара дізнається, що у Шеби виник роман з 15-річним учнем школи Стівеном, і починає шантажувати молоду колегу. Втім, керує нею зовсім не мораль …

Агора

В ролях: Рейчел Вайс, Макс Мінгелла

Олександрія, кінець IV століття, Римська імперія хилиться до заходу, а політичні чвари і кровопролиття стають буденною справою. Як кажуть мудрі японці, немає нічого гіршого, ніж жити в епоху змін …

Чемпіон

В ролях: Дайан Лейн, Джон Малкович

Після смерті матері Пенні Твіді дізнається, що їх ферма, де кілька поколінь родини вирощували скакових коней, може піти з молотка. Залишивши чотирьох дітей на піклування чоловіка, вона вирушає в сімейні володіння. Незабаром, у одної з кобил народжується лоша на ім’я Рижик, якому через кілька років судилося стати легендою кінного спорту на ім’я Секретаріат.

Мила Френсіс

В ролях: Грета Гервіг, Мікі Самнер

У центрі картини, знятої на чорно-білу плівку, історія Френсіс – 27-річної танцівниці-любительки, що живе за принципом бабки з усім відомої байки. Її життя навряд чи можна назвати простим, та й ряд неприємних подій, які звалюються на голову дівчини одне за іншим, можуть зломити кого завгодно. Кого завгодно, але тільки не Френсіс.

Жінки на межі нервового зриву

В ролях: Кармен Маура, Антоніо Бандерас

Пепу кидає одружений коханець, і в спробах з’ясувати причину раптового розриву вона стикається не тільки з його колишньою дружиною, яка нещодавно виписалася з психіатричної лікарні, але і з його сином, який за випадковим збігом з’являється на порозі її будинку.

Джерело: lviv1256.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: