Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

7 книг, з якими можна вивчити англійську краще, ніж за будь-які гроші

7 книг, з якими можна вивчити англійську краще, ніж за будь-які гроші
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Самоосвіта – наше все.

Англійська мова давно перетворилася на засіб міжнаціонального спілкування, і сьогодні її повинен знати кожен. Але ніщо так не допомагає добре вивчити іноземну мову, як книги, заявляє Cultura Colectiva.

Існує багато методів вивчення англійської мови, але, можливо, найбільш ефективним є поєднання читання з живим спілкуванням. При стандартному вивченні англійської увага акцентується лише на граматичних основах мови, але саме її багатство так і залишається прихованим.

Але ж вивчаючи іноземну мову, вам важливо вміти нею користуватися, а не тільки знати основи.

На щастя, зайнятися збагаченням словникового запасу ми можемо самі – за допомогою літератури. Тому для того, щоб правильно володіти граматикою, синтаксисом і письмом, бажано читати потрібні книги і вчитися у них.

Ми пропонуємо вашій увазі список книг, які збагатять вашу англійську найкраще:

1. Джонатан Франзен. «Поправки» (2001).

Рівень складності: 3 з 5.

Це допоможе вам, тому що … це апокаліптична робота, написана сучасним літературним стилем. Історія охоплює різні покоління, тут використовуються різні вирази і сленг. Внутрішня тривога і муки персонажів супроводжуються складними фразами, маловідомими словами і виразами, які повинен знати будь-який англомовний.

Складна тематика книги відображає тяжкість мови. Подорожі через різні періоди і субкультури Північної Америки допомагають читачеві зрозуміти країну і її народ.

2. Джеймс Джойс. «Поминки по Фіннегану» (1939).

Рівень складності: 4 з 5.

Це допоможе вам, тому що … Джеймса Джойса вважають найбільш вимогливим автором. Його авангардний стиль як і раніше вважається одним з найскладніших як для англомовних, так і для інших.

Читання ускладнюють не тільки літературні алюзії та манера письма, а й великий словниковий запас.

3. Ірвін Уелш. «На голці» (1993).

Рівень складності: 5 з 5.

Це допоможе вам, тому що … якщо є щось гірше, ніж вивчення англійської мови, так це вивчення вульгарної мови. «На голці» – одна з найскладніших книг, якщо ви не знайомі з тим, як люди розмовляють цією мовою.

У книзі використовуються британські, шотландські та ірландські стилі, а також різноманітні вирази. Розшифрувати фрази і мову героїв – це неможлива місія, яку може виконати тільки експерт.

4. Вільям Шекспір. «Гамлет» (1609).

Рівень складності: 5 з 5.

Це допоможе вам, тому що … це змусить вас вчити англійську, щоб зрозуміти складну мова Вільяма Шекспіра. Це один з кращих авторів усіх часів, чиї багаті метафори роблять майже неможливим розуміння його текстів.

5. Джон Стейнбек. «Грона гніву» (1939).

Рівень складності: 3 з 5.

Це допоможе вам, тому що … це книга, яка отримала Нобелівську премію з літератури завдяки незвичайному способу створення реалізму зі складним лексиконом. Хоча ця книга простіша, ніж інші в цьому списку, але вона одна з найкращих – не так просто зрозуміти практичну граматику і ідіоми в англійській мові.

6. Джонатан Сафран Фоер. «Все ясно» (2002).

Рівень складності: 5 з 5.

Це допоможе вам, тому що … тут також є різні стилі оповіді. Один з них – це традиційна сучасна розповідь, в якій використовується великий лексикон.

Це і розповідь про історичну епоху в маленькому європейському місті, і різноманітна англійська. Читання цієї книги – виклик для розуміння обох стилів.

7. Вільям Фолкнер “Шум і лють» (1929)

Рівень складності: 4 з 5.

Це допоможе вам, тому що … Вільям Фолкнер – один з кращих представників американської літератури межі століть. Він вважається одним з найбільш майстерних авторів з багатющою лексикою.

Ці книги навчать вас краще, ніж будь-який вчитель. Вони змусять вас залишатися з книгами на довгі години, щоб зрозуміти, як побудоване речення, що означають ідіоми і що хотів сказати автор. Але це однозначно підвищить ваші навички англійської.

Джерело: lifter.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: