Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Ошо: «Позитивне мислення – найбільша філософська нісенітниця»

Ошо: «Позитивне мислення – найбільша філософська нісенітниця»
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Ошо пояснює, чому “Мисли позитивно” – найгірша порада.

Прагнучи знайти у всьому щось хороше, ми перестаємо бачити погане і починаємо обманювати самих себе і оточуючих.

Ми постійно чуємо про те, що потрібно вміти знаходити позитивні моменти в історії, позитивні риси в поганій людині або ж позитив в неприємній ситуації. Але хіба така поведінка вирішує проблему? Духовний учитель Ошо був упевнений, що немає. Навпаки, він називає позитивне мислення найбільшою філософської нісенітницею. Давайте розберемося, чому ж воно не може нам допомогти.

Позитивне мислення призводить до незнання. Прагнучи знайти у всьому щось хороше, ми перестаємо бачити погане. Так ми починаємо обманювати самих себе і оточуючих. Книгу Дейла Карнегі «Як здобувати друзів і впливати на людей» розкупили майже таким же тиражем, як і Біблію.

Книга Наполеона Хілла «Думай і багатій» була опублікована в той момент, коли її автор перебував за межею бідності. Якось раз письменник був присутній в книжковому магазині, переконуючи людей придбати його книгу. Наполеон намагався умовити на покупку чоловіка, який проходив повз нього. Він казав йому, що книга відкриває шлях до успіху. Чоловік поцікавився, чи є Наполеон її автором, на що той відповів ствердно. Після цього чоловік запитав, на чому ж письменник приїхав в магазин: на автобусі чи автомобілі. Відповідь спантеличеного Хілла була: «На автобусі». Тоді чоловік представився Генрі Фордом, похвалився своїм розкішним автомобілем, а потім запитав, як можна розповідати про способи досягнення успіху, якщо ти сам не багатий. Генрі сказав Наполеону приходити до нього, як тільки той розбагатіє – тоді і тільки тоді він повірить словами письменника.

Напівправда може бути небезпечною.

Бачення позитивних моментів приховує від нас все негативне. А оскільки хороше і погане є двома сторонами однієї медалі, ми не можемо судити про щось, поки не проаналізуємо ситуацію повністю.

Випускайте свої негативні думки, а не придушуйте їх в собі.

Ніколи не тримайте негатив в собі, щоб він вас не задушив. Адже рано чи пізно він вирветься назовні у вигляді гніву або страждання, що ні до чого доброго не приведе.

За метеріалами: truthinsideofyou.org

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: