Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

7 фільмів, заснованих на реальних подіях, в які складно повірити

7 фільмів, заснованих на реальних подіях, в які складно повірити
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Часто, переглядаючи якийсь фільм, ми ловимо себе на думці, що так, все це круто (моторошно, дивовижно, неймовірно – підставляй своє), але ж в реальному житті такого не буває. “А от і буває!” – кажуть нам голлівудські (і не тільки) режисери і не перестають нас дивувати фільмами, знятими на основі реальних подій. При чому історії ці, хоч і не вигадані, однак в них справді складно повірити – настільки нереальними вони видаються.

Пропонуємо добірку топ-7 фільмів, заснованих на реальних подіях, в які складно повірити. Ці фільми точно подарують шквал емоцій.

ЛЕГЕНДА Г’Ю ГЛАССА

Жанр: пригоди, трилер
Рік: 2015
Країна: США


У фільмі описуються події із життя реального персонажа – колоніста Г’ю Гласса. В оригіналі фільм називається “The Revenant”. Таким терміном в англомовному світі називають людей, що пережили клінічну смерть і повернулися з того світу.

Події фільму відбуваються в першій половині XIX століття. Головний герой – 36-річний мисливець Г’ю Гласс разом з групою друзів відправляється на полювання. Дорогою на нього нападає ведмідь грізлі, чоловік отримує серйозні поранення і не може самостійно йти. Супутники пограбували Гласса, вбили його сина і залишили самого помирати в лісі, але Г’ю вижив і тепер ціллю його життя стала помста своїм кривдникам…

У ПОЛОНІ СТИХІЇ

Жанр: пригоди, мелодрама, трилер
Рік: 2018
Країна: США

Пригодницький трилер “У полоні стихії” було знято на основі реальних подій, що сталися у 1983 році у Тихому океані. Сюжет базується на книзі самої героїні, яка пережила страшні події, Тамі Олдхем Ешкрафт “Червоне небо в траурі: справжня історія про кохання, втрату та виживання в морі”.

Тамі Олдхем і Річард Шарп зустрілися на Таїті і одразу закохалися одне в одного. Волелюбні та романтичні, вони вирішують пристати на пропозицію одного бізнесмена самотужки доставити за сотні миль елітну яхту з Таїті в Сан-Дієго. Це мала бути романтична поїздка удвох через океан, однак пара не врахувала однієї обставини – насувається ураган 4 категорії…

В ЦЕНТРІ УВАГИ

Жанр: драма
Рік: 2015
Країна: США

Фільм “В центрі уваги” – це картина, заснована на реальних подіях, що розповідає про журналістське розслідування щодо священиків-педофілів бостонської католицької церкви. Численні злочини своїх підлеглих-педофілів неодноразово покривав сам бостонський архієпископ, кардинал Бернард Лоу, який пізніше зробив кар’єру в оточенні папи римського Івана Павла Другого. Унаслідок скандалу були закриті 65 парафій, а католицька церква виплатила десятки мільйонів доларів компенсації постраждалим від домагань та їхнім родинам.

В центрі сюжету самого фільму – команда журналістів бостонської газети, які методично і скрупульозно намагаються докопатися до фактів сексуального насильства в середині церкви. Результати цього розслідування шокували громадянське суспільство США і зруйнували ілюзію непогрішності служителів католицької церкви.

ГРА В ІМІТАЦІЮ

Жанр: трилер, драма
Рік: 2014
Країна: США, Великобританія

Фільм “Гра в імітацію” – картина, заснована на реальних подіях, головний герой якої – британський математик, логік, криптоаналітик та батько сучасної інформатики Алан Тюрінг, який був ключовою фігурою в розшифруванні нацистського коду Енігми, що допомогло Антигітлерівській коаліції перемогти у Другій світовій війні, а пізніше зазнав кримінального переслідування за свою гомосексуальність.

Керуючись особистими методами, Тюрінг підібрав для себе команду людей для вирішення секретного та складного завдання – розшифрувати секретний німецький код.

В процесі роботи команда стикається з безліччю перешкод – як технічного та інтелектуального, так і бюрократичного характеру. Однак Тьюринг знову і знову повертався до головоломки, розв’язання якої суттєво скоротило тривалість Другої світової війни і врятувало неймовірне число людських життів.

247 ° ЗА ФАРЕНГЕЙТОМ

Жанр: жахи
Рік: 2011
Країна: Грузія

Четверо друзів – Дженна, Рене, Майкл та Ян вирушають у будинок на березі озера, щоб відпочити та весело провести вихідні. Після вечері вони вирішують попаритися в сауні. Відмовляється від цієї ідеї лише Майкл, який вже добряче перебрав із алкоголем.

Дженна, Рене і Ян навіть не підозрювали, що звичайна сауна перетвориться у справжнісінький жах, коли вони опиняються у замкненій гарячій сауні. Благання про допомогу не приносять жодних результатів, а температура в приміщенні стрімко зростає. Розраховувати доводиться лише на себе, а діяти дуже швидко…

МОНСТР

Жанр: драма, трилер
Рік: 2003
Країна: США, Німеччина

Фільм “Монстр” – це напружений драматичний трилер про життя однієї з найвідоміших у світі жінок-маніяків. Головна героїня фільму – повія Ейлін Ворнос, життя якої було суцільною чорною смугою. Познайомившись одного разу в барі із молодою та милою дівчиною Селбі, Ейлін розуміє, що відчуває до неї сильну симпатію, а можливо навіть і кохання.

Одного разу, під час спроби зґвалтування одним із клієнтів, Ейлін вбиває його. Невдовзі після цього жінка разом із Селбі пробують почати подружнє життя, але для цього їм необхідні гроші. Ейлін не вдається ніде влаштуватись – ніхто не хоче брати на роботу проститутку зі стажем, а в Селбі з’являються егоїстичні схильності – вона хоче, щоб Ейлін утримувала її, навіть якщо їй доведеться повернутися до роботи повією. Тож у жінки не залишається вибору. Вона повертається на дорогу. І продовжує вбивати клієнтів…

Фільм «Монстр» – це не просто розповідь про жінку-маніяка. Це важка життєва історія про жіночій біль, безвихідь, розгубленість та самотність.

ДРЕЙФ

Жанр: трилер
Рік: 2006
Країна: Німеччина

Компанія шкільних друзів вирушає в подорож яхтою, аби відсвяткувати 30-ліття одного з друзів. Ідея непогана, тим паче, в більшості якраз на цей період випадає відпустка. На борт яхти піднімаються декілька пар, в тому числі і молоде подружжя з немовлям і сам іменинник зі своєю черговою пасією. В розпалі святкувань компанія напивається і в пориві веселощів стрибає у море покупатися за бортом яхти.

Останньою скупатись вирішує і молода мама. Дитина в цей час знаходиться в каюті і через деякий час сигнал радіо-няні сповіщає, що немовля прокинулося, а вся компанія друзів знаходиться за бортом. І тут на них чекає сюрприз: виявляється ніхто не здогадався спустити трап, по якому можна піднятися назад на яхту… Що робитимуть друзі? Хто помре останнім? І якою буде доля дитини?

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: