Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Косівську мальовану кераміку внесли до спадщини ЮНЕСКО

Косівську мальовану кераміку внесли до спадщини ЮНЕСКО
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Косівська мальована кераміка увійшла до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

12 грудня 2019 року чотирнадцята сесія Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини, яка триває у столиці Колумбії, внесла до Репрезентативного списку Світової нематеріальної спадщини Косівську мальовану кераміку, повідомили на сайті Івано-Франківщина туристична.

Делегацію України на 14-й сесії Міжурядового комітету ЮНЕСКО представляли Надзвичайний та Повноважний Посол України в Перу Ігор Тумасов, Почесний консул України в Колумбії Луїс Бернандо Рамірес Бранд, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства Марія Гринюк та секретар Косівської міської ради Роман Печижак.

У виступі на сесії Посол України подякував членам та експертам Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за високе визнання чергового елементу багатої та різноманітної української культури. Посол України також висловив щиру подяку представникам Косівської громади за їх наполегливе та ретельне збереження місцевих традицій і культури, як частини розмаїтого культурного надбання України.

Колишній міністр культури України Євген Нищук привітав усіх, хто долучився до роботи над номінаційним досьє і, зокрема, висловив окремі вітання “неймовірній пані Марії Гринюк, …. чия робота у підготовці номінації була надзвичайно важлива”.

Натомість голова БО «БФ «Автентика Гуцульщини» Марія Гринюк прокоментувала у мережі Facebook рішення словами подяки косівським майстрам: “Дорогі мої, трудолюбиві, світлі, безцінні косівські майстри-керамісти!!! Ви це маєте!!! Ви достойніші з достойних!!!! ВАС ВИЗНАВ СВІТ”.

Джерело: prolviv.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: