Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

“Українці, ви чудові!”: Сергій Притула написав пост, який змушує по-іншому подивитися на нинішню ситуацію

“Українці, ви чудові!”: Сергій Притула написав пост, який змушує по-іншому подивитися на нинішню ситуацію
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

“Українці, ви чудові!

Так, я знаю, що зараз складні часи! І мало хто розуміє, що відбувається і що буде далі. Хтось нервує! Хтось панікує! Хтось ігнорує реальні проблеми, хтось накручується вигадками!

Але ми не унікальні у своїх реакціях! Так відбувається у всьому світі! Нічні гелікоптери розпилювали фейки як над Києвом, так і над Берліном! Австралійці панічно скуповували туалетний папір! А китайці вже в своєму телевізорі розказують вигадки, що вірус в Китай принесли злі та підступні американці!
Так, ми не ідеальні. Подекуди легковажні, подекуди інфантильні. Але!!! Найгірше, що можна зараз вигадувати – це байки про те що, українці якісь не такі, тупі і погані! Це гірше ніж паніка! Бо це просто брехня!

Як волонтер я, напевно, знаю який насправді є український народ! Знаю хто допомагав і як! Знаю, що перед обличчям загрози ми вміємо єднатись не залежно від статі, віку, соціального положення чи віросповідання! Українську армію роками підтримували і підтримують мільйони українців, від малих дітей до пенсіонерів, від вчителів і бухгалтерів до айтішників і топ-менеджерів!

Я особисто знаю багато добровольців і багато медиків! Які ризикують своїм життям і віддають своє здоров’я на передовій. Кожен на своїй. Я знаю людей, які роблять чудові і потрібні речі кожного дня абсолютно безкоштовно. Їх безліч і вони неймовірні!

Ось дивіться! Карантин, а люди зорганізовувалися в групи і розвозять на роботу медиків, яких відрізало від лікарень через закритий транспорт!
Сусіди комунікують між собою і домовляються, щоб забезпечувати харчами і всім необхідним самотніх стареньких!
Волонтерський Фонд «Повернись Живим» вже закупив тести на коронавірус для бійців в зоні ООС! І буде закупати ще!
Вчителі записують відеоуроки для дітей!

Купа онлайн сервісів надає безкоштовний доступ до своїх курсів і програм!
Безліч магазинів надають знижки тим, хто купує онлайн!
Вже є волонтерські групи, які налагодили власне виробництво санітайзерів та роздають безкоштовно тим, хто цього потребує!
Бізнесмени оперативно перепрофільовують виробництво на забезпечення потреб медиків.
Купа людей щиро піклуються один про одного, то ж я не розумію – чому раптом наш народ знов поганий? Не поганий! Чудовий!
Серед нас купа людей, які кожного дня роблять все можливе для того, щоб життя не зупинялось! Серед нас живуть тисячі лікарів, які продовжують працювати, щоб рятувати наші життя!

І ще більше людей, які готові допомагати, але можливо просто не знають як! Таким можу порадити тільки підтягуватись до тих, хто вже показав приклади свідомості та самоорганізації!
Так що, друзі, вірте один в одного, вірте в Україну, і разом ми подолаємо всі випробування – неважливо звідки вони сунуть – з росії, Китаю, чи від тих, хто завжди готовий скористатись кризою, щоб у всьому звинуватити народ!
Все буде добре!”

Сергій Притула

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: