Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Ніколи не припиняйте бути хорошою людиною через поганих людей

Ніколи не припиняйте бути хорошою людиною через поганих людей
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

«Принцип« око за око »зробить весь світ сліпим».

У світі багато поганих людей. І зустрічі з ними не уникнути. Ми можемо бути сильними, молитися, медитувати і намагатися створити навколо себе «захисний міхур», але ніщо не в силах запобігти цій зустрічі.

Такі люди приходять в наше життя в самих різних формах, і це не завжди можна вчасно помітити. Вони можуть бути серед наших колег, однокласників, прихожан церкви і навіть родичів.

Завадити поганим людям проникнути в наше життя практично неможливо, але ніколи не переставайте бути хорошою людиною тільки тому, що зіткнулися з кимось поганим.

Справжні зміни виходять зсередини. А ті, що спровоковані зовнішніми факторами, насправді зовсім не є змінами. Це не ті зміни, яких ви потребуєте, і здебільшого вони все одно не приживаються.

Ви вище того, щоб піддаватися негативному впливу поганих людей. Уміння протистояти небажаному впливу з боку і продовжувати бути собою, не дивлячись на те, чого хочуть або які почуття прагнуть викликати у вас погані люди, це риса по-справжньому сильних особистостей.

Будьте хорошою людиною для себе

Бажання бути хорошою людиною задля інших людей можна назвати підробленою добротою. Хороші вчинки і доброта повинні бути мотивовані вашим почуттям власного «я», а не тим, що про вас можуть подумати навколишні. Будьте хорошою людиною в першу чергу для себе.

Якщо ви добрі по відношенню до інших людей, вони теж будуть добрі до вас. Кожному краще, коли всім добре. Дозволяючи поганим людям позбавляти вас чесноти, ви тим самим показуєте, що ніколи не були хорошими для себе самих. В іншому випадку погані люди не змогли б позбавити вас цієї риси. Будьте хорошою людиною зі своїх причин, а не через когось ще.

Око за око…

Махатмі Ганді приписують слова про те, що «принцип« око за око »зробить весь світ сліпим». Якщо ви перестанете бути хорошою людиною і почнете здійснювати сумнівні вчинки тільки тому, що в світі повно поганих людей, то засліпите всіх оточуючих, змушуючи їх страждати.

Погані люди будуть завдавати болю не тільки оточуючим, але і вам. Якщо ви закриєте очі на їхні провини і почнете вести себе так само, то лише підсилите їхній вплив на вас. Але ви можете позбутися від їхнього впливу, відвернувшись від них і проявляючи доброту до інших людей. Не варто заохочувати ненависть.

Повірте в добро


Якщо ви читаєте це, значить ви, швидше за все, хороша людина. Мені здається, що я теж належу до числа хороших. Ну ось, нас вже двоє. Ви не самотні у своїй доброті. У світі є й інші такі, як ви, які відчувають те ж саме.

Тому якщо вам зустрінеться погана людина, пам’ятайте, що в світі як і раніше існує добро, яке несуть в собі інші люди. Ви не самотні. Залишайтеся сильними перед обличчям негативних особистостей. Тим самим ви послабите їхній вплив, підсилите своє власне і допоможете створити кращий світ.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: