Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

7 речей, які притягують токсичних людей у ​​ваше життя

7 речей, які притягують токсичних людей у ​​ваше життя
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Деякі люди приносять у ваше життя тільки негатив. Однак найчастіше ви самі дозволяєте їм це робити …

Нас оточують різні люди. Хтось дійсно хоче, щоб ви були частиною їхнього життя. Комусь зовсім не подобається ваше товариство. Є й ті, хто підтримує відносини тільки тому, що це вигідно. Часом навіть усвідомлюючи, що вас використовують, ви нічого не можете з цим вдіяти. Все тому, що вам дуже складно сказати «ні».

Якщо у людини не виходить вас використовувати, вона буде постійно шукати вади в усьому, що ви робите. Ніщо і ніколи не буде виконано (з його точки зору) досить добре. Здається, що ви постійно щось робите все не так. Ця людина ніколи не скаже доброго слова про ваші досягнення. Подібні люди приносять у ваше життя тільки негатив, але ви самі дозволяєте їм це робити.

Чому це відбувається? Тому що ви притягуєте до себе таких людей. Ви можете бути абсолютно приголомшливою людиною, але завжди знайдуться люди, які будуть запросто переступати через вас. Можливо, що ви занадто хороша людина, і це часом вам шкодить. З цим потрібно щось робити і негайно!

Будьте кращою версією себе. Однак не дозволяйте оточуючим міняти те, ким ви є. Діліться своїм позитивом з тими, хто цього дійсно заслуговує. Навчіться бачити, коли вас використовують, і припиняйте відносини з цим людьми.

Нижче ми розповімо вам про сім причини того, чому ви залучаєте негативних особистостей, які висмоктують з вас сили і енергію.

1. Ви занадто хороший слухач

Ви розумієте, наскільки важливо для людини бути почутим. Саме тому даруєте увагу в тому обсязі, в якому хотіли б, щоб дарували її вам. Однак ця тактика не завжди виправдовує себе.

Людина може базікати без угаву, не давши вам жодної можливості вставити хоч слово. Вона буде ігнорувати всі ваші ввічливі натяки закінчити цей монолог. Вам доведеться змиритися з довгими розмовами, протягом яких вона тільки й буде, що скаржитися і нити. І так буде завжди, коли у цієї людини раптом з’являється бажання поговорити з вами.

Ви зовсім не зобов’язані слухати подібних людей! Спробуйте зупинити людину на ранньому етапі розмови. Скажіть, що у вас є інші зустрічі або справи. Їй може бути неприємно через те, що ви різко його перервали. Але іноді необхідно чинити саме так.

2. Ви завжди знаходите час на інших людей (навіть на шкоду собі)

Приємно усвідомлювати, що хтось цінує вас настільки сильно, що готовий приділити весь свій час і увагу. Однак зайва щедрість з вашого боку може призвести до того, що негативні особистості будуть сприймати вашу присутність у своєму житті як щось само собою зрозуміле.

Зрозумівши, що ви завжди поруч і завжди готові допомогти, вони починають експлуатувати вас по максимуму. У якийсь момент вам до чортиків це набридне.

Якщо ви не готові щось робити або у вас просто немає часу, безглуздо погоджуватися, переступаючи через себе. Вчіться ставити свої потреби в пріоритет, у вас всього одне життя.

3. Ви, не замислюючись, розповідаєте про свої мрії оточуючим

Поки ви, підкоряючись душевному пориву, розповідаєте про свої мрії токсичним людям, вони потай бажають вам тільки поганого.

Корінь проблеми може критися в їх заздрості і невпевненості в собі. Тому вони всіма можливими способами зіпсують вам весь настрій. Вони змусять вас сумніватися в собі. Вони спробують відмовити від задуманого.

Все те, про що вони говорять, спочатку може звучати як щира стурбованість. Згодом ви зрозумієте, що це зовсім не так.

Вам не потрібен зайвий негатив. Вирішіть для себе, що будете перебувати в колі людей, які настільки ж цілеспрямованими за своєю природою, як і ви. Ці люди послужать для вас джерелом мотивації, розради і підтримки, які необхідні для досягнення ваших прекрасних цілей.

4. Ви досить м’яка людина

Ви людина, з якою ні у кого не виникає проблем. У лічені хвилини ви здатні змінити негатив на позитив. Людям подобається проводити час у вашому товаристві. Але знайдуться і ті, хто захоче скористатися вашою відкритістю і простотою. Такі люди добре вміють маніпулювати оточуючими, те ж саме вони зроблять і з вами. Про що б не йшлося, вони знають, що ви не зможете відмовити.

Тут все простіше простого. Почніть вчитися говорити «ні». Коли хтось вас про щось просить, не відповідайте відразу. Дайте собі час подумати і лише потім вирішуйте, чи зможете ви це зробити.

5. Як правило, у вас завжди гарний настрій

Кому не подобається людина, на обличчі якого сяє усмішка? Правильно, вона подобається всім. Якщо ви завжди опиняєтеся в центрі уваги, завжди веселі, то обов’язково буде притягувати до себе людей. Будуть серед них і ті, хто спробує використовувати ваш позитив в своїх корисливих цілях.

Оскільки ці люди не впевнені в собі, вони постійно шукають схвалення з боку. Якщо на них ніхто не звертає уваги, вони, ймовірно, будуть злитися! Все і завжди повинно крутитися навколо їх персони.

У вашому оточенні є хтось, хто постійно чекає вашого схвалення і допомоги в підвищенні самооцінки? Це погано. Спілкування з такою людиною виснажує емоційно. Вам доводиться витрачати багато енергії на те, щоб зробити таку людину щасливою. Але як би ви не старалися, це неможливо. Тому максимально скоротіть спілкування з такою людиною.

6. Ви завжди прагнете все залагодити

Якщо ви стали учасником конфлікту, то зробите що завгодно для того, щоб його вирішити конструктивно. Як правило, люди цінують подібні зусилля. Проте є ті, хто не може жити мирно. Їм життєво необхідна драма, і її завжди мало.

Люди, які прагнуть драми, часто самі її створюють. Якщо вас оточують подібні особистості, то спокій вам буде тільки снитися. Конфлікти будуть слідувати один за іншим. Все тому, що ви завжди поруч і прагнете все залагодити. Просто припиніть вести себе так, як від вас очікують ці люди.

7. Ви завжди намагаєтеся бачити в людях тільки краще

Ви намагаєтеся оточувати себе гарними людьми. Вам це вдається, оскільки ви і самі є хорошою людиною. Одночасно з цим, вам вистачає сил змиритися з недоліками оточуючих. Ви відсуваєте їх на другий план і звертаєте увагу тільки на хороше.

І навіть коли ви стаєте свідком просто огидної поведінки з боку людей, ви продовжуєте в них вірити. Ви очікуєте, що згодом людина змінить свою поведінку. Однак цього може і не статися.

Не ігноруйте те, що бачите. Коли з вами поводяться погано, не виправдовуйте кривдника. Хоч кожен з нас і заслуговує другого шансу, у всього є своя межа.

Не дозволяйте негативним особистостям отруювати ваш розум, вашу душу і ваше життя.

Джерело: variat.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: