Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

«Ви злі, бо слабкі. Добрим бути завжди складніше»: цитати Євгена Леонова про головне

«Ви злі, бо слабкі. Добрим бути завжди складніше»: цитати Євгена Леонова про головне
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

«Для когось Бог на небі, а для когось в серці. І цей Бог в серці не дає опуститися нижче певного людського рівня … Він не дозволить вдарити ногою собаку, образити старого, погано ставитися до батьків».

Євгенія Леонова неможливо не любити. Добрим і людяним він був не тільки на екрані, люди, які знали його в житті, говорили – Людина з великої літери. Поруч з ним хотілося бути краще, поруч з ним життя якось саме собою налагоджувалося … Почитайте ці думки артиста про головне, від них на душі стає тепло …

  • Щастя – це коли вранці хочеться на роботу, а ввечері – додому.
  • Для когось Бог на небі, а для когось в серці. І цей Бог в серці не дає опуститися нижче певного людського рівня … Він не дозволить вдарити ногою собаку, образити старого, погано ставитися до батьків.
  • Чи є в твоєму житті людина, перед якою ти не боїшся бути маленьким, дурним, беззбройним, у всій наготі свого одкровення? Ця людина і є твій захист.
  • Мені особисто чомусь здається, що сама по собі політика – справа чиста. A от щодо людей, які її роблять, – тут треба розмовляти.
  • Взагалі-то, я думаю, зовсім не здатних до добра людей немає. Буває, що людина озлобилася і їй здається, що в її душі немає місця для доброти, але це помилка, це тимчасово: не здійснюючи добрих справ, людина відчуває себе незатишно в цьому світі.
  • Страх – це ще не слабкість. Ось якщо страх змушує тебе відступити, якщо ти бережеш свої сили і в результаті меншаєш сам – це слабкість.
  • Ви злі, бо слабкі. Добрим бути завжди складніше. У нас багато добрих і хороших. Але я кажу: не зрозумієш, хто тебе вдарить в вухо. Значить, напевно, щось в житті нашому не так, що ми хороші, все добре … Чи все добре – ось це питання.
  • A щоб знати життя – треба жити. Не берегти себе від конфліктів своїх і чужих, не боятися небезпеки, ризику, не шукати шляхи легші, не бігти від відповідальності, не думати, що твоя хата скраю і що вітри часу тебе не торкнуться.
  • Кажуть: зараз інший час. Інший Бог. Інша моральність. Інша Правда. Але в тому-то і справа, що Іншого Бога не буває. І іншої моральності не буває. І іншої Правди. Все затоптати не можна. Особливо в мистецтві.
  • Буває достатньо всього одного доброго слова, щоб відчути себе окриленим. І дуже важливо, щоб це слово було сказано при житті людини.

Джерело

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: