Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 хитрощів, які збережуть ваші продукти свіжими надовго

10 хитрощів, які збережуть ваші продукти свіжими надовго
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Кожен з нас прагне вибрати найздоровіші і найсвіжіші продукти для себе і своїх близьких. Однак не у всіх є можливість ходити в магазин кожен день і купувати на один раз. Тому ми неминуче зіштовхуємося з необхідністю довше зберігати продукти вдома.

Пропонуємо вам 10 хитрощів, які дозволять продуктам довше зберігати свіжість.

1. Молоко можна заморожувати на кілька тижнів вперед

19663315-10438834_10152566234517009_500399436_n-1480454268-650-9027e2f3a0-1480595639

Купили 4 літри молока, а ніхто не хоче його пити? Воно не пропаде! Молоко можна заморозити, тільки при цьому потрібно дотримуватись деяких правил. Відлийте трохи молока з пляшки – коли воно почне замерзати, то розшириться в обсязі. Найкраще заморожувати свіже молоко і тримати його в морозилці не довше ніж 4-6 тижнів.

2. Замороження яєць за допомогою форми для льоду

19662865-cnrgnrewsaaltbg-1480454530-650-0a016b582c-1480595639

Бувають випадки, коли ми не встигаємо використовувати всі яйця, поки вони свіжі, або використовуємо тільки білки, а жовтки подіти нікуди. Їх теж можна заморозити! Для цього необхідно просто розбити їх і вилити у форму для льоду, додавши невелику кількість солі або цукру (це дозволить їм зберегти первісну консистенцію), а потім використовувати в міру необхідності.

3. Зберігаємо улюблений соус в пакеті для заморозки

19663215-aodhckaciaeyiyy-1480454982-650-aa285b4aac-1480595639

Залишки соусу – ще один претендент на заморожування. Залийте соус в пакет для зберігання, і через годину він стане досить твердої консистенції, так що ви зможете нарізати його кубиками і в разі необхідності додавати в страви.

4. Листя салату залишаться свіжими довше завдяки паперовому рушнику

19663065-ckikffvukaaav8m-1480455609-650-a29b20ef0b-1480595639

Листя салату залишаться свіжими і хрусткими весь тиждень, якщо їх загорнути в паперовий рушник. Таким чином волога вбирається паперовим рушником і не дає листю в’янути.

5. Яблука можна зберігати в холодильнику протягом кількох місяців

19663465-13921169_10154307802891145_6460969972786452667_n-1480593007-650-970af08e6a-1480595639

Яблука зазвичай залишаються свіжими протягом більш тривалого часу, ніж інші фрукти. Але чи знаєте ви, що в холодильнику вони можуть довго не втрачати своїх смакових якостей? Головне – не забудьте залишити трохи простору між яблуками, наприклад, обгрнувши кожне газетою.

6. Щоб морква залишалася в гарному стані, можна зберігати її в піску

19663565-12346462_1711474295734898_5595899044278883154_n-1480455801-650-ec3bc09713-1480595639

Зберігання моркви в піску дуже популярно серед дачників. Воно й не дивно, адже пісок знижує випаровування вологи з коренеплодів і гальмує утворення гнилі.

7. Запобігти псуванню сиру або сметани допоможе простий трюк: переверніть їх догори дном

19662815-flippedcottagecheese-1480456267-650-e371bb1b07-1480595639

Контейнер з сиром або сметаною залишатиметься свіжим в два рази довше, якщо ви помістите його в холодильник, перевернувши кришкою вниз. Це створить вакуум, який пригнічує ріст бактерій, що псують молочні продукти.

8. Зберегти зелену цибулю свіжою можна, поставивши її в склянку з водою

19663615-12105798_871710272943576_4011182573731895707_n-1480456606-650-779b0bc4e5-1480595639

Зелена цибуля може залишатися свіжою набагато довше, якщо зберігати її в банці з водою. Відріжте цибулю там, де вам потрібно, і вона буде як і раніше продовжувати рости.

9. Свіжу зелень краще зберігати в скляній тарі

19663115-btj3kjwcaaag9-1480496839-650-42ac10040c-1480595639

Найкраще для зберігання свіжої зелені підійде скляна банка. Такий принцип зберігання дозволить зберегти смак і аромат свіжої цибулі, часнику, петрушки протягом місяця. Таким чином зелень не зіпсується, не пожовтіє, не висохне і не втратить приємного запаху.

10. Щоб мед не окислився, краще зберігати його в скляних банках

19662765-honey-1460406_960_720-1480504190-650-3be7c7f407-1480595639

Мед може зберігатися роками і не втрачати своїх корисних властивостей. Але важливо зберігати його в правильному місці і в правильній посуді. Найкращий варіант – темна скляна банка з щільною кришкою. Не можна зберігати мед в залізному посуді, в емалі чи оцинкованій тарі, інакше він окислиться.

Джерело: adme.ru

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Оголошення

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: