Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Які продукти не можна їсти натщесерце?

Які продукти не можна їсти натщесерце?
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

12519647_109164586152336_273528224_n

Всі знають про користь сніданку, але чи задумуються про продукти, які його складають? А ви знали, що випічка викликає апатію, цитрусові – гастрит, а кава з молоком – камені в нирках?

Отже, які продукти не можна їсти натщесерце?

Дріжджі

Вони сприяють виробленню шлункових газів, шлунок роздувається, що, самі розумієте, не особливо приємно. Тому натщесерце будь-яка дріжджова випічка – зло.

Йогурт

У чому полякає дія йогурту? В ньому містяться корисні бактерії, покликані допомагати перетравлюванню їжі.

А якщо всі ці потрібні маленькі штуки потраплять в організм до їжі, то їх просто поглине агресивний шлунковий сік і ніякого толку не буде.

Тобто йогурт натщесерце не те щоб шкідливий – він просто не потрібний.

Його треба їсти після їжі і тільки.


Кава

Коли кофеїн потрапляє на слизову шлунка, він починає її подразнювати.

У відповідь вона виробляє шлунковий сік, і якщо його не підживити іншою їжею, то починає роз’їдати слизову, а тому через якийсь час можна чекати гостя у вигляді гастриту.

Крім того, кофеїн подразнює і жовчний міхур. Той скорочується, викидає порцію жовчі, яка потрібна для того, щоб допомагати їжі перетравлюватися. Якщо перетравлювати їй нічого, вона починає сумно блукати по організму без діла.

Засмутимо і тих, хто вважає, що дія кави не така шкідлива, якщо пити її з молоком.

Справа в тому, що в’яжучі речовини, які є в каві і чаї, зв’язуються з білками молока і утворюють майже нерозчинні сполуки, які осідають каменями в нирках.

tumblr_nyz6opoMiX1uzyiino1_1280


Цукор

І всі продукти на кшталт солодощів та солодких фруктів, наприклад, банан.

Цукор моментально засвоюється організмом і подразнює підшлункову залозу. У відповідь на це вона починає виробляти інсулін. Рівень цукру в крові миттєво падає, через що ми відчуваємо апатію і втому замість того, щоб бути бадьорими і повними сил.


Цитрусові

У цитрусових багато кислоти, яка з ентузіазмом накидається на слизову шлунка, потихеньку роз’їдаючи її.

Якщо у вас немає ніяких проблем зі шлунком, ви не відчуваєте печії після поїдання всього кислого, то нашою порадою можете знехтувати.

А ось якщо є гастрит з підвищеною кислотністю шлунка, виразка та інші проблеми шлунково-кишкового тракту, то від цитрусових і соків з них краще утриматися.


Груші

Справа в тому, що в грушах багато грубої клітковини, яка травмує ніжні слизові органів травлення.

Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою: в них клітковини особливо багато.


Хурма

 У ній повно волокон, які сповільнюють моторику шлунку і кишечника – саме той випадок, коли кажуть, що «шлунок стоїть». Особливо багато таких волокон в надто в’язкої хурми.


ЧАСНИК

Він, а також всякі різні пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, подразнюючи слизові і жовчний міхур.


Холодні напої

Холодна вода звужує судини шлунка. Через це починаються проблеми з кровообігом цього органу і весь процес травлення отримує збій.

Тому пити будь-які холодні напої можна ні натщесерце, ні відразу після їжі – краще через пару годин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: