Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

В Україні знімуть біографічний фільм про Лесю Українку

В Україні знімуть біографічний фільм про Лесю Українку
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Україна спільно з іншими країнами екранізує біографію однієї з найвідоміших письменниць і поетес країни – Лесі Українки. Сценарій відібрали для участі в праграмі для сценаристів SCRIPTEAST.

Стрічка “Узлісся” – це історія життя великої жінки з ранніх років до останніх днів. Дві реальності – повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі – тісно переплітаються і відображають всі ключові повороти її долі, пише Новое Время.

Креативним продюсером і автором ідеї фільму виступила Юлія Сінькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю), а співпродюсером – Марія Москаленко (FX FILM Georgia).

“Задумка зняти фільм про Лесю Українку виникла зовсім спонтанно, коли ми з Марією Москаленко, співпродюсером картини, проїжджали повз Сурамі, де і померла поетеса. Мені здавалося, що вже напевно є фільми про долю Лесі Українки і ця тема лежить на поверхні, але вивчаючи безліч матеріалу, присвяченого творчості поетеси, я зрозуміла, що про неї практично немає фільмів – єдиний ігровий Іду до тебе був знятий в 1971 році”,

– каже Юлія Сінькевич.

Сценарій байопіку про відому письменницю написала Олександра Лавренчук.

“Ми хочемо створити фільм, в якому Леся розкриється як жива людина зі своїми слабкостями і емоціями”

, – додала Сінькевич.

Джерело: lovelylife.in.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: