Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

20 добрих фільмів, від яких стає світло на душі

20 добрих фільмів, від яких стає світло на душі
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Бувають моменти, коли кожен з нас відчуває хмари над головою особливо гостро. У такі хвилини не вистачає краплі радості, тепла і світла, здатного показати, що наш світ – не таке вже й погане місце. На щастя, завжди можна подивитися хороший фільм і забути про всі дрібні невдачі.

Пропонуємо вам 20 різних кінокартин, серед яких є визнані шедеври і легкі розважальні фільми. Їх об’єднує одне: всі вони дарують бажання жити і творити добро.

Життя прекрасне

Дивно, але картина про жахи війни може стати одним з найдобріших фільмів, які ви будь-коли бачили. Це приголомшлива історія люблячого батька, який зумів подарувати синові друге життя навіть в умовах концтабору і перетворити страшну дійсність в гру. І мимоволі віриш: життя іноді несправедливе, болісне, трагічне, але все-таки нескінченно прекрасне.

Форрест Гамп

Цей фільм режисера Роберта Земекіса – всесвітній феномен 1994 року, який навіть зараз, через 20 років, хочеться переглядати знову і знову. Незважаючи на те, що знаєш напам’ять, що скажуть герої, з кожним переглядом відкриваєш для себе щось нове. Мабуть, це і є справжнє кіно – просте, ясне і геніальне.

Босоніж по бруківці

Прибиральник в психіатричній лікарні Нік в останню секунду рятує від самогубства дівчину Лайлу, і після цього його життя круто змінюється. Смішний, зворушливий, легкий фільм з небанальним сюжетом припаде до душі кожному і нагадає про те, що найголовніші речі в житті, як і раніше, прості: всього лише бути поруч з коханою людиною, їсти морозиво, подорожувати і радіти кожному дню.

Темпл Грандін

Її звуть Темпл Грандін, і вона не така, як інші. Біографічна драма розповідає про хвору на аутизм жінку, якій вдалося досягти чималих успіхів в науці. Їй вдалося змінити ставлення світу до аутистам і довести, що людина здатна на все, якщо не здасться. Гідний фільм про сильну особистість нікого не залишить байдужим.

Реальне кохання

Кохання несподіване і небажане, незручне й незрозуміле, невитончене і нерівне. Любов справді править усіма навколо. Від прем’єр-міністра, який миттєво закохався в співробітницю свого апарату, – до письменника, який втік на південь Франції, щоб склеїти своє розбите серце…

1+1 (Недоторканні)

Режисерам і акторам цього фільму вдалося створити дотепну, веселу і чарівну картину. Та й з пропорціями не переборщили – суміш драми і комедії в історії двох несхожих, як біле і чорне, друзів вийшла практично ідеальною.

Шоу Трумана

Уявіть собі: ви раптом починаєте розуміти, що все навколо вас – декорації, а люди – актори. Весь ваш світ виявляється великим телесеріалом, де ви виконуєте головну роль, навіть не підозрюючи про це. Чи зможете ви залишити все заради свободи і чи навчитеся після цього довіряти людям? У цьому повчальному фільмі Джим Керрі зіграв одну з найкращих драматичних ролей у своїй кар’єрі.

Хористи

Сюжет цього фільму оригінальним не назвеш: викладач музики потрапляє в інтернат для важких підлітків і намагається достукатися до своїх підопічних. Але в картині чудово обіграна ідея того, що людяність може перевернути гори, а любов – змусити серця співати. Окремо варто відзначити приголомшливе музичний супровід картини – живий, яскравий, безпосередній.

Панелопа

У світі, де всі звикли судити нас по зовнішності, непросто вижити людині, не схожій на інших. Це довелося дізнатися Пенелопі – дівчині, над якою тяжіє давнє сімейне прокляття. Замість носа у неї свинячий п’ятачок, і він зникне тільки тоді, коли людина одного з нею кола полюбить Пенелопу. Звичайно, це казка, світла історія, яка вчить простій старій істині – в будь-якій ситуації залишатися собою.

День Бабака

Під час зйомок картини Білл Мюррей отримав виробничу травму: він був двічі укушений бабаком. Але це не завадило йому зіграти всі зміни в герої, вимушеному знову і знову переживати один і той сами день. Фільм легко і весело розповідає про значущість кожної миті життя, кожного прийнятого рішення, кожного зробленого вчинку.

А в душі я танцюю

Герої цього фільму – люди в інвалідних візках. Але оптимізму у них побільше, ніж у багатьох здорових людей. Скуті церебральним паралічем, хлопці не сумують і намагаються жити в цьому світі повноцінно: радіти, робити дурниці, захищати слабких, танцювати і жартувати.

Життя як диво

Кажуть, щоб розуміти Кустуріцу, потрібно знання балканського колориту, обізнаність в реаліях і особливе почуття гумору. Але нам здається, що достатньо всього лише інтересу і не дуже серйозного ставлення до життя: тоді цей фільм сприймається як щира, по-справжньому чарівна казка, яка розповідає про складні речі. Казка про диво сьогодення.

Амелі

Фантазерка Амелі знаходить в своїй ванній кімнаті схованку зі старими іграшками і загоряється ідеєю повернути «скарб» законному власнику. Цей добрий вчинок змінює життя дівчини, і вона починає втручатися в життя чужих людей абсолютно несподіваним чином. Фільм перевернув і наші життя теж, а без чудової музики композитора Яна Т’єрсен вже неможливо уявити собі Париж.

Цілитель Адамс

Потрапивши в клініку для душевнохворих з діагнозом глибокої депресії, герой Робіна Вільямса несподівано знаходить сенс життя в допомозі іншим. Він робить неймовірне відкриття: виявляється, найкращими ліками від усіх хвороб є сміх, а для пацієнта найважливіше небайдужість – адже доброта і життєлюбність дійсно здатні творити дива.

Марлі і я

Молодий журналіст зі своєю дружиною переїжджає в інше місто на нове місце роботи. У них грандіозні плани: купівля будинку, діти … Але спочатку вони заводять собаку. Хто б міг подумати, що саме вона стане головним випробуванням в їхньому житті. А ще – головним учителем і мірилом цінностей у відносинах.

«Собаці все одно, бідний ти чи багатий, освічений чи неписьменний, розумний або тугодум. Віддай їй своє серце, і вона відповість тобі тим же».

Шоколад

Якось зимовим днем в тихому французькому містечку з’являється молода жінка на ім’я Віан. А трохи пізніше вона відкриває незвичайний шоколадний магазин, пропонуючи відвідувачам випробувати нове задоволення. З Віан в містечко приходить магія, щоб допомогти людям позбутися від тягаря, звільнити від пут і навчити насолоджуватися життям. А одного разу диво торкнеться і самої чарівниці.

Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом

Фільм заснований на реальній історії про дівчину Джулі, яка вирішила приготувати 524 страви за рецептами знаменитої Джулії Чайлд. І зробити це треба було за 365 днів. Весь процес головна героїня барвисто описує в блозі. Дивишся фільм, відчуваєш запах смачної їжі і нібито заново відкриваєш для себе смак життя.

Зоряний пил

Іноді кожному дорослому хочеться, щоб від нього відстали з моралями і філософією і просто розповіли йому захоплюючу казку з яскравим присмаком чарівництва, красивими героями, фантастичним сюжетом. Така історія Трістана, який необачно пообіцяв принести найкрасивішій дівчині села зірку з неба і потрапив в магічний світ.

Мишаче полювання

Брати Ларс і Ерні Шмунц не надають особливого значення успадкованому ними старому напівзруйнованому особняку до тих пір, поки не дізнаються, що їх стара нерухомість коштує мільйони. Але є одна проблема: щоб продати будинок, брати повинні позбутися від його єдиного і упертого мешканця – маленької, але дуже чіпкої миші. Відмінний фільм для тих моментів, коли вам стане сумно, холодно і самотньо.

Королівство повного Місяця

Після таємничого зникнення хлопчини із табору бойскаутів і замкнутої дівчинки з проблемної сім’ї принциповий шериф ставить всіх на вуха. Своє альтернативне розслідування починає тренер бойскаутів. Матуся дівчата б’ється в істериці, а батько, здається, щось приховує … «Королівство повного Місяця» – це кіно, якому неможливо опиратися. Адже у кожного в житті буває перше кохання.

Via

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: