Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

“Всім, хто не спав ночами”: Притула записав зворушливе відеозвернення до Дня волонтера

“Всім, хто не спав ночами”: Притула записав зворушливе відеозвернення до Дня волонтера
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Бути активістом – це не робота. Це справді свідомий вибір заради порятунку інших

Сьогодні своє свято відзначають люди, котрими по праву може пишатися вся Україна. І нехай злі язики говорять, що “ніяка це не робота”, “війна набридла всім”, але вони не зупиняються, рятуючи далі тисячі, якщо не мільйони життів бійців на передовій.

До привітань із Днем волонтера вирішив приєднатися і шоумен Сергій Притула, який на власному досвіді випробував усі складнощі такої почесної місії. Без пафосу і зайвих слів, ведучий пояснив, кому адресовані слова підтримки та вдячності:

“Всіх, хто в’язав шкарпетки і рукавички. Всіх, хто діставав цигарки та харчі. Всіх, хто виганяв машини, відправляв на місце. Всіх, хто діставав броню, оптику, форму. Всіх, кого це стосується, хто не спав вдень та вночі, і в дощ, і в сніг, і в туман….”.

Дивіться: вітання волонтерам від Сергія Притули

Відомо, що День волонтера виник ще у 1985 році за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН, тоді ж і починають з’являтися численні рухи добровольців.

В Україні офіційно визнали цю дату на початку 90-х років минулого століття: Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р., яким також затверджено “Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг”.

Сама суть волонтерства не у позуванні на камеру. Зовсім ні. Ці люди живуть по принципам співчуття, солідарності з потребами та проблемами інших.

І головне – поважають один одного. Можна сміливо стверджувати, що бути активістом – це не робота. Це справді свідомий вибір, вибір способу життя заради порятунку інших.

Джерело: znaj.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: