Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 книг, які варто прочитати кожній жінці

10 книг, які варто прочитати кожній жінці
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Жінки люблять різні книги. Є серед них історії романтичні та надихаючі, реалістичні та фантастичні, розповіді про силу краси і силі духу, романи про протистояння умів і потяг сердець. Можна було б сказати, що далеко не всі вони про кохання, але будемо чесні – саме про любов оповідає практично вся світова література. А іноді вчасно прочитана книга може навіть змінити життя.

Еріх Марія Ремарк “Життя в борг”

Це життя, коли втрачати вже нічого. Автогонщик Клерфе везе із туберкульозного санаторію смертельно хвору пацієнтку Ліліан. Знаючи, що їй залишилося жити зовсім небагато, вона мріє провести залишок днів яскраво і незвично… Історія, яка розриває тебе на частини і збирає потім в єдине ціле, але інше, змінене. Історія, яка вчить цінувати життя і не боятися смерті.

Джоанн Харріс “Шоколад”

Роман-смаколик, сповнений ароматами шоколаду, тягучої карамелі, свіжих тістечок і таємниці. Вітром карнавалу в глухе містечко Ланскне-су-Тан занесло двох прекрасних незнайомок, маму і дочку. Вони відкривають в місті кондитерську – і життя тутешніх мешканців змінюється назавжди. Прекрасна книга про те, що трохи магії живе в кожній жінці, головне – вміти її правильно застосовувати.

Маргарет Етвуд “Розповідь служниці”

В антиутопії Маргарет Етвуд у всій красі постає дивний новий світ, де жінки не мають права володіти власністю, працювати, любити, читати і писати. Вони не можуть бігати зранку, влаштовувати пікніки та вечірки, їм заборонено вдруге виходити заміж. Їм залишили всього одну роль – служниці. Цей роман точно не залишить вас байдужими.

Ніколас Спаркс “Краще в мені”

Проза Ніколаса Спаркса – легка і світла, тому читати її – справжнє задоволення. У ній все природно, правдоподібно, тому їй так хочеться вірити, і навіть крапля містики не псує загального враження. Тут є все необхідне для приємного вечора: провінційне місто, розлука, інтрига і прекрасна любов, що мріє про безсмертя.

Анна Франк “Притулок. Щоденник у листах”

Анна Франк народилася в 1929 році. Вона померла в концтаборі, коли їй було 15. Щоденник, який вона вела в Амстердамі, ховаючись з родиною від нацистів, став відомим по всьому світу. Такі книги неодмінно варто читати – вони нагадують про страшні сторінки історії та вчать ніколи, за жодних обставин не здаватися.

Джоджо Мойес “До зустрічі з тобою”

Лу – проста дівчина, що веде розмірене, затишне і нудне життя. Уїлл – успішний бізнесмен, енергійний і сповнений сил. Але одного разу все змінюється: він виявляється прикутим до інвалідного візка без найменшого бажання жити, а Лу стає його доглядальницею. Їх зворушлива історія розповідає про те, що труднощі можна перебороти – навіть коли це здається неможливим.

Володимир Набоков “Лоліта”

Книга-скандал, книга-одкровення, що сколихнула читачів по обидва боки океану, “Лоліта” пробуджує суперечливі емоції. Хтось бачить у ній шокуючу історію гріха в майже анатомічних подробицях, а хтось з першої сторінки закохується і “випиває” роман до самого дна, прочитавши його як гімн “коханню з першого погляду, з останнього погляду, з одвічного погляду”.

Джон Фаулз “Коханка французького лейтенанта”

Кожен день на березі моря стоїть молода жінка в чорному і дивиться на горизонт. Одного разу її бачить молодий чоловік, який збирається одружитися з іншою, і все йде шкереберть. Одружиться він чи дасть волю почуттям? Вам вирішувати. Фаулз написав два варіанти фіналу, щоби показати, що совість – це індивідуальний вибір.

Еліс Манро “Дороге життя”

Головна особливість оповідань нобелівської лауреатки Еліс Манро в тому, що в будь-якому з них ви випадково можете виявити історію власного життя, такою, яка вона є, з усіма вадами і нюансами. В існування її героїв неможливо не вірити. Найсильніша зброя в арсеналі Манро – вміння співчувати персонажам, і в даному випадку вона демонструє її в повному обсязі.

Елізабет Гілберт “Їсти, молитися, кохати”

Це автобіографічна історія сучасної успішної жінки, яка втратила смак до життя і спромоглася знову віднайти його. Вона нагадує кожній читачці про те, чого їй дійсно хочеться, про що вона мріє – про свободу, про щастя, про вміння отримувати задоволення і жити в злагоді з собою.

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Джерело: uamodna.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: