Сучасне життя таке швидке, і дуже часто в ньому зовсім не залишається місця для готування їжі. Але розробки сьогоднішнього дня подарували нам прекрасний винахід – мультиварку.
Зараз мультиварка дуже популярна, але далеко не всі знають про деякі не зовсім звичайні способи використання її режимів.
Поїхали!
1. На програмі «Тушкування» за годину кип’ячу молоко. Якщо з холодильника, то півтори години. Нщо нікуди не збігає.
2. На цій самій програмі за 5-6 годин виходить чудове пряжене молоко.
3. Кожух каструлі-термос. Тому якщо тепле молоко заквасити, то вранці буде чудовий кефір (або ряжанка з топленого молока).
4. На режимі «Варка на пару» за 5 хвилин виходять яйця «в мішечок», за 12 хвилин-«круто».
5. На режимі «плов» виходить дивовижна тушкована картопля з золотисто-підсмаженим низом (мішати і контролювати не треба – розумна каструля сама знає, коли картопля готова і перейде в режим підігріву).
6. На режимі «Тушкування» абсолютно дивовижна тушкована картопелька без піджарки знизу.
7. На режимі «Плов» найбільш ледачі роблять розкішну вечерю з готових пельменів: Пів кіло морожених пельменів прямо з пачки сипем в каструлю, заливаємо півсклянки води, солимо і кладемо ложку вершкового масла. Натискаємо кнопку і чекаємо сигналу готовності – нічого мішати не треба!
Пельмені виходять з підсмаженим злегка низом. Мій чоловік тепер тільки такі і визнає – ніяких каструль з окропом!
8. На режимі «Випічка» прекрасно смажиться риба і м’ясо будь-яке.
9. На режимі «Тушкування» за 12 годин виходить найпрозоріший запашний холодець.
10. На режимі «Тушкування» або «Гречка» можна робити 2 страви відразу – внизу гарнір (крупа або картопля), а зверху в спеціальному кошику, сосиски, котлети, м’ясо, курочка …. Сік капає в гарнір і виходить смакота.
11. На режимі «Тушкування» за 1,5 години можна зварити будь-який ваш улюблений суп. Ви здивуєтеся, наскільки він прозорий, не розварений і запашний!
12. На режимі «випічка» обсмажити фарш з цибулею. Потім на режимі «Плов» в цей фарш покласти сухі ріжки або пір’я (різновид макаронів), залити окропом щоб тільки кінчики стирчали, посолити, перемішати і чекати сигналу готовності (каструля визначить її сама). Макарони по-флотськи до вашого столу!