Родзинка цього рецепту – оригінальне тісто з приголомшливим смаком, його можна використовувати не тільки для рогаликів, а й для тортів, печива. Ніжна, хрумка випічка підкорить вас, а начинки можна підбирати будь-які.

Необхідні продукти:
- сметана – 1 стакан;
- маргарин – 240 гр;
- сода – 1/2 ч л;
- борошно – опціонно, близько 4 стакана;
- мак, вода чи молоко для макової начинки;
- горіхи та цукор для горіхової начинки.
Як приготувати хрумкі рогалики
Беремо 2 стакана борошна, нарізаємо туди маргарин, пальцями формуємо крихту на кшталт пісочного тіста. Вводимо соду, сметану, вимішуємо.
Тісто замішуємо швидко, борошно додаємо до тих пір, поки не сформується щільне тісто, майже як пельменне.
Кладемо в холод на 40 хвилин і створюємо начинку.
Перемелюємо мак, заливаємо кип’ятком або молоком, що закипіло так, щоб потім не потрібно було зливати. Запарений мак з’єднуємо із цукром.
Подрібнюємо горіхи, з’єднуємо із цукром.
Розкачуємо тісто тонко, приблизно в 1 мм або навіть тонше.
Формуємо трикутники, кладемо всередину начинку та згортаємо рулетом.
Застеляємо деко пергаментом і викладаємо рогалики.
Випікаємо в духовці при 180 С хвилин 15.
Не варто перетримувати рогалики, після появи рівного рум’янцю можна виймати.
Подаємо, присипавши цукровою пудрою.