Вже й страв з гарбузиків є стільки, що й не перерахуєш усі. Ось, наприклад, ці кексики – справжнє свято для ласунів! Та й хороший десерт для святкового столу – ароматна делікатесна випічка. Нехай гості спробують здогадатись, який основний інгредієнт цих кексів 😉
Інгредієнти:
- Гарбуз (без шкірки і насіння) – 500 г
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 600 г (3 і 3/4 склянки)
- Яйце – 3 шт
- Олія – 120 мл (8 стол. ложок)
- Цукор – 500 г
- Кориця (мелена) – 7 г (1,5 чайн. ложки)
- Гвоздика (мелена) – 2 г (2/3 чайн. ложки)
- Мускатний горіх (мелений) – 2 г (2/3 чайн. ложки)
- Сода – 10 г (2 чайн. ложки)
- Розпушувач тіста – 3 г (1/2 чайн. ложки)
- Цукрова пудра – 10 г (1 чайн. ложка)
Приготування
Гарбуз накрити фольгою і спекти в духовці (1,5 – 2 год при температурі 200 градусів), потім остудити і з м’якоті гарбуза зробити пюре.
Борошно просіяти, змішати із содою, розпушувачем, корицею, гвоздикою і мускатним горіхом.
Яйця збити з цукром, олією і додати пюре з гарбуза. До яєчної маси підмішати підготоване борошно.
Тісто вилити в маленькі формочки для кексів, вистелені папером для випікання. Кекси пекти 25 хв при 180 градусах.
Подавати кексики, притрусивши цукровою пудрою.