Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Десерти з гарбуза: 5 осінніх рецептів

Десерти з гарбуза: 5 осінніх рецептів
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Американський гарбузовий пиріг

  • Гарбуз (запечений) – 400 г;
  • Борошно пшеничне – 480 г;
  • Борошно мигдальне – 130 г;
  • Вершкове масло – 400 г;
  • Сіль – 10 г;
  • Цукрова пудра – 225 г;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Згущене молоко – 250 мл;
  • Кориця мелена – 8 г;
  • Імбир мелений – 2 г;
  • Перець духмяний мелений – 2 г;
  • Гвоздика мелена – 2 г;
  • Ванільний цукор – 12 г;
  • Крохмаль картопляний – 60 г;
  • Апельсин – 1 шт.;
  • Вода – 120 мл

Спосіб приготування:

  1. Змішайте пшеничне та мигдалеве борошно з сіллю, ванільним цукром та цукровою пудрою. Пересипте на дошку, натріть у суміш холодне вершкове масло, перетріть руками на крихту.
  2. Додайте жовтки, замісіть тісто, загорніть його у плівку та покладіть у холодильник на 30 хв.
  3. Потім розкачайте тісто між двома листами пергаменту, викладіть у форму, сформуйте бортики, обріжте зайві краї. Покладіть зверху пергамент, насипте квасолю та випікайте корж 20 хв. за температури 180°С.
  4. Для начинки – перебийте до однорідності запечений гарбуз, додайте збиті до легкої піни яйця, а також згущене молоко, цукрову пудру, корицю, сіль, ванільний цукор, мелені імбир, гвоздику та духмяний перець, апельсинову цедру.
  5. Розведіть у воді крохмаль, додайте до начинки та збийте масу. З готового коржа приберіть пергамент з квасолею, вилийте начинку, випікайте пиріг 25 хв. за температури 180°С.

 

Пиріг з гарбуза



Складові:

Для тіста

  • Борошно – 6-7 ст. л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Вода або молоко – 1-2 ст. л.

Для начинки

  • Мед – 2-4 ст. л.
  • Гарбуз – 500 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Кориця – дрібка
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа

Спосіб приготування

Крок 1. Готуємо тісто: борошно просіваємо разом з сіллю, додаємо нарізане невеликими шматочками масло, перетираємо руками борошно з маслом в крихту, додаємо яйце і замішуємо гладке тісто. При необхідності додаємо трохи крижаної води або молока. Загортаємо тісто в плівку й прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин

Крок 2. Готуємо форму діаметром 23 см з невисокими бортиками. Тісто розкачуємо на присипаній борошном поверхні. Викладаємо у форму так, щоб закрити дно і бортики. Ставимо форму з тістом в холодильник ще на 30-60 хвилин

Крок 3. Накриваємо тісто листом пергаменту, викладаємо на нього суху квасолю і ставимо в розігріту духовку до 180 С на 15 хвилин. Видаляємо пергамент з квасолею і ставимо форму в духовку ще на 5 хвилин. Даємо трохи охолонути

Крок 4. Готуємо начинку: гарбуз розрізаємо на великі шматочки, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці при 220-230 С близько 30-35 хвилин. Розгортаємо фольгу і за допомогою чайної ложки і виделки знімаємо гарбузову м’якоть зі скоринки. Подрібнюємо блендером

Крок 5. Додаємо мед (за смаком), вершкове масло, спеції і злегка збиваємо блендером, по одному додаємо яйця, збиваючи блендером. Вливаємо начинку в форму з тістом

Крок 6. Ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 С і випікаємо 40-45 хвилин. Охолоджуємо

 

Гарбуз з вершками та родзинками

Складові:

  • Гарбуз – 500 г;
  • Вершки – 500 мл;
  • Родзинки – 0.5 склянки;
  • Цукор – за смаком;
  • Ванільний цукор – за смаком;
  • Вершкове масло – на смак

Покроковий рецепт приготування гарбуза з вершками і родзинками

Крок 1. Зрізаємо у гарбуза шкірку, а м’якоть нарізаємо великими кубиками

Крок 2. Змішуємо гарбуз з цукром, ванільним цукром та залишаємо на кілька хвилин

Крок 3. Змащуємо керамічні горщики вершковим маслом, викладаємо в них гарбуз, пересипаючи його родзинками, заливаємо вершками (вони не повинні повністю покривати шматочки гарбуза) та тушкуємо гарбуз у духовці не менше 60 хвилин

Крок 4. Готовий гарбуз охолоджуємо та подаємо

 

Гарбузові капкейки


Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.;
  • Ваніль, пакетики – 1 шт.;
  • Олія – 60 мл;
  • Йогурт/кефір – 120 мл;
  • Мускатний горіх – 1 ч.л.;
  • Кориця – 1 ч.л.;
  • Розпушувач для тіста – 1 шт.;
  • Масло (для горіхової крихти) – 50 г;
  • Мед – 120 мл;
  • Горіхи – 100 г;
  • Борошно – 200 г;
  • Гарбузове пюре – 200 г;
  • Цукор – за смаком;
  • Вершки жирні – 250 мл;
  • Ягоди (для соусу) – 200 г;
  • Цукор (для соусу) – 4 ст.л.

Приготування капкейків

Для приготування тіста спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, мускатний горіх, корицю, розпушувач, ванілін, сіль. Окремо з’єднуємо рідкі компоненти: кефір / йогурт, мед, яйця, соняшникова олія, гарбузове пюре. Обидві суміші добре перемішуємо.

У змащені маслом форми для капкейків викладаємо тісто і посипаємо горіховою крихтою. Для її приготування горіхи добре перемелюємо і змішуємо з вершковим маслом і цукром. Капкейки випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20-30 хвилин. Після капкейки виймаємо і даємо охолонути у формі близько 10 хвилин.

 

Десерт з гарбуза та сиру

Складові:

  • Гарбуз – 250 г;
  • Сир – 250 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Цукор – 70 г;
  • Мелені сухарі (білі) – 2 ст.л.;
  • Цедра половини лимона – за смаком;
  • Ванілін – за смаком;
  • Фруктовий соус – за смаком;
  • Кориця – за смаком

Приготування десерту з гарбуза та сиру

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки, виймаємо насіння, нарізаємо кубиками й обсмажуємо в розігрітій олії

Крок 2. Остиглу олію, що залишилася після обсмажування, змішуємо з яєчними жовтками, цукром, корицею, цедрою і ваніліном. Збиваємо

Крок 3. У сир додаємо 1 ст. ложку мелених сухарів і 1 збитий яєчний білок

Якщо сир дуже кислий, можна залити його молоком і залишити на годину. Після цього молоко потрібно злити, відкинувши сир на друшляк, а потім помістити його під прес

Крок 4. Змішуємо сир з яєчно-масляною сумішшю. Форму для випічки змащуємо маслом, посипаємо сухарями й викладаємо в неї шарами: спочатку гарбуз, потім сир, потім знову гарбуз і т.д.

Крок 5. Ставимо форму в духовку й випікаємо 20 хвилин. Потім дістаємо, змащуємо поверхню білком, що залишився, збитим з цукром, і знову ставимо в духовку до тих пір, поки білки не стануть золотистого кольору

Крок 6. Готовий десерт подаємо разом з фруктовим соусом

 

Джерело: smachno.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Оголошення
Коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: