Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Традиційний Різдвяний кекс. Пухка та смачна випічка, яку хочеться їсти кожного дня

Традиційний Різдвяний кекс. Пухка та смачна випічка, яку хочеться їсти кожного дня
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Італія здавна славиться своєю незвичайною та неймовірно смачною випічкою. Особливо пухкими кексами з насиченим ароматом ванілі. В цей смачний кекс додають цукати з фруктів та ягід, родзинки й шоколад. Таку апетитну та оригінальну випічку хочеться їсти не тільки у свята.

Складові:

  • Борошно пшеничне 800 гр.;
  • Молоко 1 скл.;
  • Цукор 1,5 скл.;
  • Свіжі дріжджі 40 гр.;
  • Вершкове масло 150 гр.;
  • Яйця курячі 3 шт.;
  • Яєчні жовтки 2 шт.;
  • Цукати 2/3 скл.;
  • Родзинки 150 гр.;
  • Курага 150 гр.;
  • Мускатний горіх 1 ч. л.;
  • Кардамон 0,5 ч. л.;
  • Терта лимонна або апельсинова цедра 1 ст. л.;
  • Ванільний цукор 2 пакетики.

Спосіб приготування:

До дріжджів додайте дрібку солі, цукру, муки та кілька столових ложок теплого молока. Відставте в тепле місце, щоб підійшли.
Залийте родзинки та курагу гарячою водою, коли добре розпаряться відкиньте на сито. Поріжте на маленькі шматочки.
В просіяне борошно влийте тепле молоко, яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, дріжджі, спеції, родзинки з курагою, лимонну цедру, ванілін. Якщо є бажання додайте трішки коньяку, для більш насиченого та вишуканого смаку. Гарно вимісіть тісто та поставте підійматись в тепле місце.
Коли тісто підніметься, перекладіть в підготовлені форми для випічки, які попередньо змазані маслом. Поставте ще на годину, щоб підійшло в формі.
Змажте верх кексів збитим жовтком та поставте на 40-45 хвилин в попередньо розігріту духовку до температури 180 градусів.
Прикрасьте Різдвяний кекс шоколадною або білковою глазур’ю.
Смачного!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: