Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Топ-5 голлівудських зірок, котрі розмовляють українською

Топ-5 голлівудських зірок, котрі розмовляють українською
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Солов’їну у своєму побуті все активніше використовують не лише українські знаменитості, про неї не забувають і ті, хто творить Голівуд по той бік океану.

Міла Йовович

Безперечним доказом того, що зірка «П’ятого елемента» та фантастичної саги «Оселя зла» не цурається свого коріння є декілька фактів. По-перше, під час Євромайдану вона переказувала гроші для постраждалих активістів, до чого закликала і своїх шанувальників. Також акторка активно використовувала національні мотиви у власних колекціях одягу. А кілька років тому в Мережі з’явилось відео, як 19-річна Міла виконує народну пісню «Ой, у гаю, при Дунаю». На ньому помітно, що українською кіноактриса співає майже без акценту. Мабуть, це завдяки тому, що 42-літня зірка народилася в Києві й якийсь час жила у Дніпрі, куди ходила в садочок. У п’ять років дівчинка разом із сім’єю переїхала спершу до Лондона, а потім і до Сполучених Штатів.

Девід Духовний

Про своє українське походження 58-річний Девід Духовний дізнався зовсім нещодавно. Про те, що він українець, американський актор заявив у квітні 2014 року. «Я виріс, думаючи, що росіянин. Однак лише зараз збагнув, що насправді є українцем. Ніколи не пізно змінитися, — написав він у Twitter. Згідно з родоводом актора, його дідусь — родом із Бердичева.

Віра Фарміґа

Аби перевірити, чи є ця голівудська акторка українкою, не треба зазирати в її генеалогічне дерево. Про походження зірки свідчить вже ім’я! Проте батьки дали його дівчинці не в Україні, а в штаті Нью-Джерзі, куди еміґрували перед народженням доньки. До шести років Віра ходила в українську католицьку школу та виступала в народному ансамблі. Тож досі, разом зі своєю молодшою сестрою Таїсою, вони можуть спілкуватися та співати мовою предків. А 2004 року, вже будучи знаною акторкою, у фільмі «Торкаючись зла», Віра Фарміґа, фактично, зіграла саму себе — американку українського походження.

Стівен Спілберґ

Уже багато років поспіль улюбленою стравою оскароносного режисера та сценариста є український борщ. Такі смакові вподобання не дивують, адже обоє дідусів Спілберґа, як виявилося, — родом із України. Той, що по лінії батька, проживав в Одесі, інший, з боку матері, родом із села під Кам’янцем-Подільським. Землю своїх родичів режисер відвідав у 59 років. Потрапити до Одеси йому не вдалося, проте лише зійшовши з літака, Стівен промовив: «Нарешті я вдома!».

Іванна Сахно

На відміну від більшості акторів й акторок, котрі переїхали до США в дитинстві чи вже там народилися, Іванна Сахно опинилася в Америці у 15. Це молода зірка Голівуду, яка лише сходить над його горизонтом. 20-річну акторку встигли помітити в блокбастері «Тихоокеанський рубіж-2» та в комедії «Шпигун, який мене кинув». Незважаючи на те, що дівчина будує кар’єру у Штатах, про Україну не забуває. Під час Революції гідності Іванна разом із діаспорою Лос-Анджелесу мітинґувала, а два роки тому, на Каннському кінофестивалі, вийшла з табличкою #FreeSentsov.

Джерело: meest-online.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: