Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Чоловіча присвята жінці: Гурт “Антитіла” презентував кліп на пісню “Вірила” (відео)

Чоловіча присвята жінці: Гурт “Антитіла” презентував кліп на пісню “Вірила” (відео)
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Гурт Антитіла презентував новий відеокліп і пісню з майбутнього альбому, яку виконають наживо під час стадіонного туру «Hello».

Антитіла завжди дивують своїми відеороботами, які сповнюють смислами та символами. Кліп «Вірила» не є винятком. В основу відео закладено ідею, що резонує у кожному. Щоб реалізувати задумане Антитіла подолали шлях у десять тисяч кілометрів. Зйомки відбувалися в Україні та Португалії. Поблизу Лісабона, а також у селищі Кабесейраш-ді-Башту, що біля Фафе. Одна з локацій сюжету, яка привертає увагу, це кам’яний дім Casa do Penedo, або «Будинок Флінстоунів». Він входить до топ-10 найнеординарніших споруд світу. Його унікальність полягає в тому, що будинок має вигляд скелі та стоїть на вершині пустельного пагорба. Кількома стінами для дому служать величезні валуни. В Україні були відзняті сцени у столярній майстерні. Художник-декоратор Віктор Бучковський спеціально створив цю локацію для зйомок кліпу.

Ще один об’єкт, який заслуговує на увагу у відеороботі «Вірила», це дельтаплан – символ здійснення мрій. У Португалію Антитіла привезли справжній навчальний дельтаплан «УТ» створений ще у 1978 році. Для зйомок він був задекорований деревом. Слід зазначити, що такі дельтаплани ніколи не літали в цій місцевості, над Атлантичним океаном. Антитіла на це зважилися. Дублер головного героя Дмитро Хаїт без парашуту ризикнув зробити декілька польотів, завдяки чому глядачі зможуть насолоджуватися красивими кадрами та краєвидами з висоти пташиного польоту.

Треба зауважити, що синхрони у кліпі «Вірила» є одними з ключових елементів. За задумом фронтмена групи Тараса Тополі вперше всі музиканти групи не грали на інструментах, а йшли командою і співали на камеру. Адже пісня «Вірила» – це чоловіча присвята жінці.

«Ідея пісні виникла приблизно ще рік тому, коли ми на студії завершили роботу над піснею «Лови момент», увійшли в новий осінній музичний сезон і в черговий раз зібралися у студії творити майбутній альбом. Ми повернулися до демо версії цієї пісні. У мене в голові виникло декілька мелодій і одну з них ми записали, а слів ще не було. Якраз в той самий десь період ми продовжували працю на польській студії спрямовану на адаптацію наших українських пісень польською та англійськими мовами і в контексті нашого руху на Польщу. І от в потязі на Варшаву я прослухав майбутню пісню, мабуть, разів сто, виникало багато ідей, метафор. Але найсильніша – про віру жінки у свого чоловіка, коханої в коханого, мами в сина. Саме тому ця тема стала ключовою. Це одна з найбільш чоловічих пісень в репертуарі групи Антитіла. Це звернення від нас музикантів чоловіків до своїх дружин, це звернення від нас як синів до своїх мам і це звернення до всього жіноцтва України з одним простим посилом: ми чоловіки здатні на неймовірні речі, долати перешкоди, здатні підійматися з колін і йти вперед і звернути гори, якщо ми знаємо, що поруч йде жінка яка вірить в нас і цей меседж стосується, я впевнений не лише музикантів гурту Антитіла, а й власно всіх чоловіків країни.»

– ділиться Тарас Тополя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: