Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

20 березня – День весняного рівнодення 2019: традиції, прикмети, заборони

20 березня – День весняного рівнодення 2019: традиції, прикмети, заборони
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

День весняного рівнодення знаменує прихід справжньої весни. Погода стає теплішою, світловий день збільшується, а природа оживає після зими.

Пише Про Львів

У 2019 році день весняного рівнодення настане о 23:58 20 березня. Сонце перейде з південної півкулі в північну, а тривалість дня і ночі зрівняється.

Цьому астрономічному явищу здавна приписували магічні властивості і сильну енергетику. Люди дотримувалися особливих заборон і вірили в прикмети.

Що не можна робити в день весняного рівнодення?

Головна заборона на весняне рівнодення – негативні емоції. День потрібно провести в гармонії з собою і оточуючими.

У день весняного рівнодення не можна виходити на вулицю з настанням вечора без свічки, ліхтарика. За повір’ям, це захистить людину від темних сил – підступних перед своєю остаточною поразкою силам світла.

Весняне рівнодення не можна зустрічати в безладді. Щоб в будинку весь рік був затишок і достаток 20 березня потрібно зробити прибирання і позбутися від непотрібних речей. Як провести день весняного рівнодення: головні традиції

Під час весняного рівнодення слов’янські народи відзначали свято Жайворонка. Однією з його головних традицій була випічка булочок “куликів” у формі пташок – вони символізували прихід тепла. За прикметою, булочки потрібно дарувати дітям, щоб вони своєю радістю зазивали весну. Якщо крихти розвіяти над полем – рік буде врожайним.

Щоб весь рік бути здоровим, на світанку дня рівнодення потрібно облитися холодною водою.

На весняне рівнодення обійдіть всі кімнати в будинку з запаленою свічкою – чиста вогняна стихія захистить простір від негативної енергетики.

Щоб позбутися від тривог, слід записати всі погані думки і переживання на папері, а потім спалити і розвіяти попіл за вітром.

За ворожінням на булочках “куликах” у день весняного рівнодення можна дізнатися про своє майбутнє. Для цього потрібно приготувати спеціальну начинку: монетка – до достатку; вишенька – до любові; горошинка перцю – до труднощів і т.д.

Прикмети в день весняного рівнодення

  • Мороз на рівнодення означає, що справжнє тепло прийде тільки через 40 днів.
  • Хто побачить жайворонка в небі у день рівнодення, буде щасливим весь рік.
  • Птахи прилітають зграями в цей день – до хорошого урожаю зернових.
  • Вітер швидко жене хмари по небу – наступна осінь буде теплою.
  • На рівнодення навесні сняться віщі сни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: