Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 лекцій TED, які надихають до змін

10 лекцій TED, які надихають до змін
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Уявіть собі, що професіонали з усіх сфер діяльності, які зробили безліч відкриттів і спостережень, можуть поділитися своєю мудрістю саме з вами! Це могло б сильно полегшити життя багатьом з нас. З цією метою американський приватний некомерційний фонд TED з 1984 року проводить конференції TEDx, місія яких полягає в поширенні унікальних ідей, де експерти діляться науковими відкриттями, досвідом і порадами, які можуть бути корисні всім слухачам.

Редакція сайту learnlifelong.net підготувала добірку із 10 виступів, які стануть в нагоді всім, хто хоче навчитися розуміти себе, розвинути корисні навички і покращити якість свого життя. Спікери діляться нестандартними позиціями і власним досвідом в питаннях саморозвитку.

Чому варто визначати свої страхи, а не цілі

Тім Феррісс страждав від депресій не один раз. У боротьбі з нею Тім придумав ефективну вправу «страхопокладання». Вона допоможе подолати ступор та почати діяти. Потрібно детально представляти гірші сценарії і придумати, як можна буде виправити неприємність, якщо вона станеться. Саме страх часто підказує нам, як слід вчинити. «Страхопокладання» допоможе бути впевненим в собі під час стресу, відрізняти те, що в наших силах, від того, що від нас не залежить.

Як знайти чудову ідею

Група OK Go стала відомою завдяки своїм приголомшливим кліпам. Музикантів постійно запитують “Звідки беруться ваші ідеї?” Настав час відповісти на це питання. Соліст і режисер Деміен Кулаші розповість про відеороботи групи в перервах між живими виступами. Він згадає, як музиканти знімали танці в невагомості, створювали величезну машину Руба Голдберга, робили відео в уповільненому темпі. Ви опинитеся за лаштунками творчого процесу і дізнаєтесь відповідь на питання: “Як знайти чудову ідею?”

Як нудьга може породити блискучі ідеї

Навчіться цінувати рутину! У хвилини нудної роботи вас можуть осяяти дійсно блискучі ідеї. Мануш Зомороді розповість про зв’язок творчості і розосередження. Справа в тому, що мозок формує нові нейронні зв’язки, коли тіло переходить на автопілот. Таким чином, ви вирішуєте проблеми і формуєте ідеї!

Як контролювати особистий час

Експерт з управління часом Лора Вандеркам допоможе знайти час на найважливіші речі. Зрештою, в тижні аж 168 годин! Лора Вандеркам пропонує декілька практичних стратегій для пошуку необхідного часу. За їх допомогою можна буде «побудувати бажане життя за той час, що у нас є».

Несподівані звички тих, хто мислить оригінально

Щоб отримати кілька хороших ідей, потрібно перебрати багато поганих. Так вважає організаційний психолог Адам Грант. Колись він зробив величезну помилку, відмовившись інвестувати в проект своїх студентів. Він вважав їх ненадійними, а вони домоглися вражаючих успіхів. Тоді Адам став вивчати «оригіналів»: тих, хто мріє і втілює в життя нові ідеї. Він зумів виділити несподівані звички оригіналів, які допомагають їм створювати великі проекти.

Простий спосіб позбутися поганої звички

Як кинути палити? Як побороти згубну звичку переїдати? Психіатр Джадсон Брюер знайшов простий спосіб. Від поганих звичок можна позбутися, якщо подивитися на них зацікавлено і більш уважно. Джадсон Брюер вивчає взаємозв’язок між усвідомленням і залежністю. Його ефективна тактика допоможе побороти погану звичку.

Звикайте виходити із зони комфорту

Письменниця Лувві Аджайє стверджує: «Ваше мовчання нічого не змінить». У цьому яскравому виступі вона закликає всіх нас звикнути виходити із зони комфорту.

Як відстоювати свою думку

Експерт з соціальної психології Адам Галінський розповість, як відстоювати свою правоту, справлятися зі складними соціальними ситуаціями і стати сильніше.

Трюки пам’яті, на які здатний кожен

Джошуа Фоер – американський журналіст, засновник проекту Atlas Obscura, автор книги «Ейнштейн гуляє по Місяцю. Наука і мистецтво запам’ятовування », перекладеної на 33 мови.

Користь безвихідних ситуацій

Тім Харфорд переконує нас у перевагах роботи в скрутних умовах. Він наводить приклад – дивовижну історію створення самого популярного соло-альбому на піаніно усіх часів.

Матеріал підготувала
Катерина Мельник

Фото заголовку: Українська Правда

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Джерело: learnlifelong.net
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: