Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Що відбувається з мозком під час рукоділля? Ось чому тобі пощастило, якщо ти вмієш в’язати!

Що відбувається з мозком під час рукоділля? Ось чому тобі пощастило, якщо ти вмієш в’язати!
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Якщо ти вмієш, любиш в’язати і робиш це регулярно, тобі дуже пощастило! Неврологи одноголосно стверджують: в’язання – йога для мозку, найкраща профілактика різних патологічних станів мозку… Я в’язати зовсім не вмію, але тепер, відчуваю, візьмуся за спиці. Дочитайте до кінця цей детальний матеріал, і ви розділите мій щирий захват, впевнена.

Ось, що буде, якщо в’язати щодня!

1. Покращиться психічний стан, рішення психологічних проблем забиратиме менше ваших душевних ресурсів.

2. Уважність і концентрація стануть вашими постійними супутниками.

3. Розвиток дрібної моторики дасть вам можливість виконувати складні побутові справи, перед якими у вас раніше опускалися руки.

4. Творчі здібності розвиватимуться і тішитимуть вас несподіваними проявами.

5. Самооцінка досягне нового рівня – почуття гордості за красиво виконану роботу та впевненість у своїх силах дадуть відчути вам свою значимість.

6. Простий шлях розвинути терпіння і наполегливість – в’язання. Ніщо не виведе вас із рівноваги!

7. Пам’ять стане набагато кращою, а мозок працюватиме в рази швидше.

“Коли 37-річний лікар Алоіс Альцгеймер зайшов у палату, Августа Детер обідала, сидячи на лікарняному ліжку.
– Як вас звати? – запитав лікар.
– Августа, – відповіла жінка.
– Ваше прізвище?
– Августа, – повторила пацієнтка трохи зніяковіло, – здається. На тарілці перед 51-річною фрау Детер була печеня зі свинини з цвітною капустою.
– Що ви їсте? – запитав Альцгеймер.
– Шпинат, – сказала Августа Детер.
– А що ви зараз робите? – уточнив лікар.
– Картопля”.

Цей діалог записав лікар Алоіс Альцгеймер слово в слово у 1901 році. Медицина в той час не пояснювала такого стану спеціальним терміном. Значно пізніше хвороба отримала ім’я лікаря. Після смерті пацієнтки Августи лікар досліджував її мозок. На вскритті виявилося, що мікроскопічні структури мозку сильно уражені.

Нейронні з’єднання були наскрізь пронизані невідомими волокнами, які руйнували мозкові клітини. Їх скупчення на зрізі не спостерігалися раніше у здорових людей. Лікар охарактеризував цей стан як “специфічна хвороба кори головного мозку”. Коли в подальших дослідженнях інших неврологів підтвердилася така патологія, її назвали хворобою Альцгеймера.

Сьогодні хвороба Альцгеймера вражає 40 % людей у віці старше 75 років. До 60 років її симптоми практично непомітні, але вона здатна прогресувати із страшною силою і передається генетично в 100 % випадків. Практично всі сучасні дослідження доводять, що своєчасна профілактика хвороби відтягує її настання і послаблює симптоми.

Йдеться не про лікарські препарати, а про зміну звичок, фізичну активність і “загартування” мозку інтелектуальною роботою. Людям в групі ризику, та і всьому населенню на планеті, неврологи радять займатися в’язанням. Його ефективність в рази вища, ніж розгадування кросвордів. Це доведено наукою!

В’язання гачком і спицями

Озирнися навкруги – поголовна мода на в’язання набирає обертів. Відомі актори, моделі, артисти, при чому не лише жінки, а навіть чоловіки не соромляться показати себе на публіці зі спицями або гачком. Це не просто захоплення або хобі, в’язання радять психотерапевти голлівудським зіркам як засіб для боротьби із стресом і для підтримки високого інтелектуального рівня.

Джулія Робертс очолює списки голлівудських в’язальників. Вона не соромиться з’являтися на прийомах або на вулиці у власноручно зв’язаному одязі. На кіномайданчику актриса постійно в’яже і навіть задає тон у в’язаній моді.

Сара Паркер у багатьох своїх інтерв’ю розповідає, що в’язання допомагає вбити час і заспокоює нерви. В’язання гачком і спицями шапок, в яких Сара з’являється на публіці, надихнуло на вибір улюбленого заняття і прихильників актриси.

Не пройшло в’язання і повз чоловіків: Девід Духовни, Курт Кобейн, не соромляться свого хобі.

Набирає популярність в’язання без спиць і гачка. Це не лише красиво і незвично, але й чудова розминка для рук і мозку.

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Джерело: tutkatamka.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: