Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

“Розтисніть йому зуби”: Найпоширеніша омана, в яку на повному серйозі вірять мільйони

“Розтисніть йому зуби”: Найпоширеніша омана, в яку на повному серйозі вірять мільйони
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

“Розтисніть йому зуби”

Це, напевно, найпоширеніше і найлегендарніша омана, в яку на повному серйозі вірять мільйони.

Це непохитна впевненість в тому, що людині, у якого стався напад епілепсії, необхідно розтиснути зуби і вставити між ними що-небудь.

Краса! І вставляють, або – намагаються. А епілептики потім, прийшовши в себе, з подивом розуміють, що рот у них забитий пластмасою від згризеною авторучки (в кращому випадку) або осколками власних зубів (в гіршому).

⚠️Так от: НЕ ТРЕБА! Не пхайте людині в рот що попало, йому і так несолодко. Зробите тільки гірше. Адже чим обгрунтовують подібні дії доброзичливці? Тим, що людина в припадку може відкусити собі язика. Три рази «ха»!

Щоб ви знали – під час нападу усі м’язи людини знаходяться в тонусі. Включаючи і язик, який крім усього іншого ще й м’яз. Він напружений і тому не вивалиться з рота і не потрапить між зубів.

Максимум – буде прикушений кінчик. Крові при цьому небагато, але, перемішавшись зі спіненою слиною, вона створює видимість небувалих руйнувань – так і підігріваються міфи про відкушені язики🤤.

Загалом, не лізьте зі своїми ножами-виделками-ложками.

Якщо дійсно хочете допомогти:

  • встаньте на коліна біля голови епілептика і намагайтесь притримати її, голову, щоб не було ударів об землю. Такі удари набагато небезпечніше гіпотетичного прокушеного язика.
  • коли активна фаза нападу мине – судоми закінчаться, – обережно поверніть людину набік, так як у нього настала друга фаза – сон. Він може тривати недовго, але все одно в такому стані м’язи розслаблені і тому існує можливість задихнутися від западання язика.

Діліться цим постом та знайте першими як правильно надавати першу допомогу👍

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: