Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

«Укрзалізниця» презентувала перший капітально відремонтований плацкартний вагон (фото)

«Укрзалізниця» презентувала перший капітально відремонтований плацкартний вагон (фото)
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

13 вересня «Укрзалізниця» провела на залізничному вокзалі Києва презентацію першого плацкартного вагону, капітально відремонтованого на власних потужностях компанії в депо «Каховка», повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

У вагонах повністю змінено інтер’єр, встановлено нові полички та вікна. Купе облаштовано додатковими світлодіодними світильниками на кожне місце.

Верхні полички обладнано захисним бортиком. У коментарях на Facebook, утім, пасажири скаржаться на незручність такої деталі.

Також встановлено нові «туалетні комплекси закритого типу», системи відеоспостереження і дахову систему кондиціювання повітря. «Після ремонту вагон повністю змінюється й виглядає як новий», – запевняють в «Укрзалізниці».

Фото: Дар Грищенко

Ремонт одного вагона коштує близько 10,5 мільйона гривень. Кажуть, це вдвічі дешевше, ніж купувати новий. Завдяки ремонту «життєвий цикл» вагона зросте на 14 років.

Незабаром залізниця отримає ще два такі вагони, вже відремонтовані. За словами керівника компанії Євгена Кравцова, у перспективі можна так само відремонтувати 200 плацкартних вагонів.

Фото: пресслужба «Укрзалізниці»

Загалом «Укрзалізниця» експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Вони є найбільш зношеними.

За словами Кравцова, із модернізованих вагонів «Укрзалізниця» формує нові поїзди. У такий спосіб нещодавно запустили поїзд до Маріуполя – він повністю складається з модернізованих вагонів. У жовтні планують запустити ще один такий поїзд до Маріуполя.

Фото: пресслужба «Укрзалізниці», Дар Грищенко
Джерело: hmarochos.kiev.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: