Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Дітям, які ростуть з бабусею і дідусем, дуже пощастило

Дітям, які ростуть з бабусею і дідусем, дуже пощастило
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Повірте, не дарма діти ніколи не забувають чарівний час, проведений з бабусею і дідусем. Це без сумнівів можна назвати синонімом щасливого дитинства.

Ті дітки, у яких є бабуся і дідусь, справжні везунчики. Завдяки цим людям вони ростуть більш щасливими, тому що відчувають більше прихильності, емоційної близькості, і у них залишається величезна кількість приємних спогадів.

Це не означає, що ті, хто виріс без бабусь і дідусів, чимось сильно обділений. Ми просто хочемо підкреслити, що дитинство – це унікальний час для виховання в людині емоційної зрілості, коли чим більше є стимулів і зв’язків, заснованих на безумовній любові, тим краще.

Дослідження показали, що діти, залишені на піклування бабусь і дідусів, а не няням або вихователям дитячих садків, краще і швидше вчаться говорити. А ще вони більш емоційно стабільні.

Зрозуміло, що не завжди батьки близькі до своїх батьків. Це погано впливає і на відносини “бабуся з дідусем – онуки”. Але, якщо ви з батькам перебуваєте в хороших відносинах, не соромтеся залишати свою дитину час від часу поспілкуватися з бабусею і дідусем. Дитинство закінчується досить швидко. І щоб встигнути в ранньому віці виховати в дітях сильні та щасливі особистості, дуже важливо скористатися цією можливістю.

Ми ж усі знаємо, що більшість бабусь і дідусів шалено люблять своїх онуків і завжди готові дати їм все найкраще, а головне – своє тепло, турботу і багато чарівних моментів.

Зверніть увагу, що діти починають отримувати більше користі від близьких взаємин з бабусею і дідусем після досягнення 3-річного віку.

З 0 до 3 років дитині найважливіша близькість з матір’ю і батьком. Це перше соціальне та емоційне коло, в якому розвивається його мозок і остаточно формується потреба в прихильності. Після цього віку можуть бути задіяні і інші близькі люди, особливо бабусі і дідусі.

Подивимося правді в очі: бабуся і дідусь володіють неймовірною унікальною енергією. Онуки ніби омолоджують їх і дарують можливість вступити в нову роль, дуже цікаву і приємну.

Ось чому зв’язок старшого покоління з онуками такий важливий і особливий:

  • Бабусі й дідусі не обтяжені зайвими обов’язками і відповідальністю: вони можуть безперешкодно насолоджуватися спілкуванням з маленькими дітьми.
  • Вони не прагнуть знайти над дитиною владу і повний контроль. Вони лише обережно, м’яко і ненав’язливо підказують онукам правильний напрямок, при цьому балуючи їх прогулянками по парку і ароматом улюбленої випічки.
  • З бабусями і дідусями діти швидше пізнають рідну мову, ніж в дитячому саду.
  • Спілкування з ними ефективно розвиває комунікативні здібності дитини.
  • У світі постійного поспіху, хаосу і завантаженості батьків, бабуся і дідусь мають виняткову перевагу: вони вміють цінувати момент «тут і зараз».

Не можна забувати, що сьогоднішні бабуся і дідусь – це молоді люди. Вони знаходяться в хорошій фізичній формі, готові до експериментів, люблять життя і прагнуть навчатися новому.
Вони мають великий життєвий досвід, правильні орієнтири і дотримуються важливих моральних цінностей. Вони розуміють, що спадщина, яку вони здатні запропонувати онукам, набагато цінніша будь-яких матеріальних благ. Для них найголовніше – залишити в пам’яті онуків позитивний емоційний слід.

Діти і бабусі з дідусями живуть в однаковому темпі. Вони набагато краще за інших людей вміють насолоджуватися моментом «тут і зараз». Вони помічають такі красиві дрібниці, як літаючий метелик, краплі роси на квітах, мелодійність дощу, який барабанить по вікнах, або дивовижний смак шматочка шоколаду з чашкою теплого молока.

Переживаючи ці чудові враження разом зі старшим поколінням, діти отримують унікальну можливість вчитися і розвиватися. Вони пізнають справжнє щастя, без брехні і фальші.

Діти, які відчувають любов, – найщасливіші і завжди впевнені в собі, а ще вони довіряють життю в цілому.

В цьому криється головний ключ і секрет хорошого виховання: діти, яких люблять, цінують і поважають, стають більш щасливими дорослими, тому що у них формується здорова висока самооцінка.

Ось чому бабусі і дідусі повинні бути оптимістичними, мудрими і врівноваженими, здатними запалити серця всіх, хто їх оточує. Якщо це про ваших батьків, якщо вони дійсно просякнуті любов’ю до онуків, навіть не сумнівайтеся: ви не тільки можете, але і повинні розвивати їхні взаємини з малюками. А найкраще зв’язок налагоджується під час спілкування. Повірте, не дарма діти ніколи не забувають чарівний час, проведений з бабусею і дідусем. Це без сумнівів можна назвати синонімом щасливого дитинства.

Джерело: vospitaj.com
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: